Pieter-Jan van Dijck
Pieter-Jan van Dijck Foto: Jack Konings

Reserveringen komen weer binnen op camping Menmoerhoeve

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De camping op de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg is goed in trek. "We hebben een goede bezetting", vertelt eigenaar Pieter-Jan van Dijck. "Wel merken we dat veel meer mensen reserveren in plaats van dat ze op de bonnefooi langskomen. Mensen willen zeker weten dat ze een plekje hebben."

De camping telt ongeveer 25 kampeerplekken. "Wij zien vooral mensen die met een camper of een caravan komen. Het aantal tenten en vouwwagens is relatief laag", geeft Van Dijck aan. Daarnaast komen vooral jonge gezinnen met kinderen onder de tien jaar en ouderen. De bezetting is goed volgens de eigenaar. "We zien zelfs iets meer reserveringen dan anders." Ook de blokhutten zijn in trek. Hier kunnen vakantiegangers terecht die houden van iets meer luxe. Met Pinksteren zat de hele camping vol: "Dat was heel bijzonder, omdat we het gezamenlijk sanitair dicht moesten houden. We kregen toen veel recreanten uit de regio die thuis gingen douchen, maar er toch even uit wilden zijn." 

Het restaurant van de Menmoerhoeve is ook weer geopend. Bij goed weer zit het terras vol. Van Dijck merkt wel dat veel mensen nog huiverig zijn om in het restaurant te komen eten. "Dat is niet nodig, we voldoen aan alle richtlijnen van het RIVM. We hebben nu ook de helft minder zitplaatsen, zodat mensen elkaar goed de ruimte kunnen geven." Recreanten komen ook graag bij de Menmoerhoeve. De recreatieboerderij maakt onderdeel uit van verschillende wandel- en fietsroutes. "Die zien we nu ook steeds meer en dat is mooi om te zien", besluit Van Dijck.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief