De jeugd viert karnaval in Ut Zwaajgat.
De jeugd viert karnaval in Ut Zwaajgat. Foto: Leurse Leut

Speciale kinderspelen op Turfkesbal in Turfschip

Cultuur

ETTEN-LEUR - De aansprekende formule van voorgaande jaren staat er ook dit jaar weer garant voor dat het Turfkesbal 2020 op karnavalsmaandag 24 februari een succes wordt. Vanaf 14.00u gaat deze gezellige Leurse kinderkarnavalsmiddag in het Turfschip van start.

Een goed gebruik dat al stamt uit de begintijd van Leurse Leut, de karnavalsvereniging die tekent voort de organisatie. Ook traditiegetrouw is de toegang dit jaar weer geheel gratis! Alle kinderen worden ontvangen door niemand minder dan Prins Carolus I van Ut Zwaajgat. Hij komt niet alleen: zijn Nar Joerieke en Pliessie Nilles zijn ook van de partij en natuurlijk ook Grote Boer Peer. Dat wordt spannend! Ook de Raad van Elf is heel de middag aanwezig, evenals de Boerenraad en de Troelekus.

Natuurlijk kan daarbij de Hofkapel van Prins Carolus I: De Turfblaozers niet ontbreken. Die blazen de sterren van de hemel en strooien kwistig met muzikale noten.

Wat doen we

Er is weer van alles te doen: snoephoek, ranja fruit en ijsjes. Er zijn diverse kinderspelen, waaronder een speciaal spel te ere van het 55-jarig jubileum van ons Erelid Toon Bastiaansen. Er is een schminkhoek en worden de winnaars van de grote kleurwedstrijd bekendgemaakt. Je hoeft je niet te vervelen. Verder komen er heel veel kinderen (en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en vrienden): het wordt dus echt weer gezellig!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief