DSE MO 13 na hun kampioenschap op het gemeente bordes.
DSE MO 13 na hun kampioenschap op het gemeente bordes. Foto: Esther van Gool

DSE MO13 zonder puntverlies kampioen

ETTEN-LEUR - De meiden van DSE MO13 zijn afgelopen zaterdag zonder puntverlies kampioen geworden in de 2e klasse. Zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma tegen de nummer 3 Uno Animo uit Loon op Zand. De spanning was voelbaar op het sportpark want met 3 punten voorsprong op de nummer 2 mocht er niet verloren worden. Ook het weer deed een aardige duit in het zakje en kwam met bakken naar beneden.

Onze meiden lieten zich niet van de wijs brengen en opende gelijk sterk met veel druk op de goal van de tegenstander. Dit werd na 15 minuten beloond, Emilia opende de score 1-0! Hierna ging het snel en werd er iedere 5 minuten gescoord. In de 20e en 25e minuut maakte Kiki er 3-0 van. Vlak voor rust scoorde Floor de 4-0 en kon er niets meer mis gaan. Na rust werd het nog 5-0. Door een handsbal in het strafschopgebied door een speelster van Uni Animo schoot Kiki de penalty netjes binnen. Het feest kon beginnen en zelfs het weer was opgeklaard. Met 33 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van + 72 en -4 zijn de meiden ECHTE kampioenen. Het was nog lang onrustig bij DSE en in Etten-Leur.

Belle Fleur-cup

Op 11 december jl. vond de 2e ronde plaats in de strijd om genoemde cup. In totaal waren er 42 spelers aanwezig zodat er 6 teams van 7 spelers konden worden samengesteld. Gezien de opzet van deze toernooireeks waren de teams grotendeels anders samengesteld dan in de 1e ronde. Er werden per team weer wedstrijdjes van 15 minuten gespeeld. Gescoord werd er volop, maar liefst 66 keer.

De teamresultaten waren als volgt; Team Manchester United 13 punten; Team DSE 10 punten; Team Real Madrid 10 punten; Team Barcelona 7 punten; Team Bayern Munchen 3 punten en Team Juventus 0 punten.

Een 1e tussenstand van de eerste 17, nog zonder aftrek van het minst aantal punten, is als volgt: 1. Jens Theuns 25 punten; 2. Sven Grefkens 25 punten; 3. Levi Kruit 23 punten; 4. Sofie Drent 23 punten; 5. Hamza Alhazory 23 punten; 6. Thomas May 22 punten; 7. Lucas Wieland 20 punten; 8. Milou Schouw 20 punten; 9. Rens Martens 19 punten; 10 Olaf Jakobiec 18 punten; 11. Thije Ossenblok 18 punten; 12. Jens van de Berg 18 punten; 13. Rick van der Have 18 punten; 14. Teun van Groesen 17 punten; 15. Julia Hellemons 17 punten; 16. Alex Onder 17 punten en 17. Kyra Lauwerijssen 17 punten.

Alle teams (en ook 3 meiden) zijn in deze tussenstand vertegenwoordigd. Na de volgende toernooironde wordt ook een stand opgemaakt met aftrek van het toernooi met het tot dan minst aantal behaalde punten. Die volgende toernooironde vindt plaats op zaterdagochtend 11 januari 2020.