Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Vier tieners opgepakt na plegen van tientallen scooterdiefstallen

Door: Bregje Kop Politie

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen twee maanden vier jongens aangehouden voor het stelen van meerdere scooters in Middelburg en Vlissingen. Het gaat hierbij om jongens van veertien tot zestien jaar. 

De politie ontving vanaf begin augustus tientallen aangiftes van scooterdiefstallen in Middelburg (35) en Vlissingen (30). De recherche op Walcheren zag sinds augustus een duidelijke toename in het aantal gestolen scooters en bromfietsen in vooral Middelburg en Vlissingen: "Daarop hebben we zes onderzoeken gedraaid, we wilden deze negatieve hausse stoppen. Vijf onderzoeken zijn ondertussen afgerond. De politie heeft hierbij vier jongens aangehouden."

De jongens werden aangehouden voor diefstallen en heling. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten in wisselende samenstelling met andere personen diverse scooterdiefstallen pleegden. Het gaat hierbij om vier jongens van 14 tot en met 16 jaar uit Middelburg en Vlissingen.

Volgens de recherche zijn de meeste scooters willekeurig gestolen, terwijl deze afgesloten geparkeerd stonden op de openbare weg: "Sloten werden snel verbroken en in de meeste gevallen werd er schade toegebracht aan de scooters om ze mee te kunnen nemen. Deze scooters werden een tijd later afgeragd, kapot of beschadigd, dan wel uitgebrand weer teruggevonden."

Preventie

Veel brommers stonden op een makkelijke plaats, zoals een toegankelijke tuin: "Wij adviseren om scooters niet op makkelijk toegankelijke plaatsen te laten staan, zeker niet 's nachts. Het is beter om de brommers in een schuur te zetten of aan een kettingslot. Doe na diefstal altijd aangifte. Ziet u iets verdachts? Bel dan altijd 112. U kent uw buurt het beste."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief