Aagtekerkerun.
Aagtekerkerun. Foto: Corrado Francke

Inschrijvingen Aagtekerkerun geopend

Sport en vereniging

AAGTEKERKE - MC de Pekelinge organiseert zaterdag 21 december voor de twintigste maal de Aagtekerkerun. De inschrijvingen hiervoor zijn geopend. Tevens zal in de ochtenduren de Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht georganiseerd worden, waarvoor inschrijving van tevoren niet nodig is.

Deelname is mogelijk voor Dames en Heren op de 7,5 en 13,8 Km. Inschrijven kan via de site www.mcdepekelinge.nl Na-inschrijven is mogelijk bij Hotel Café Restaurant Kodde in de Burgemeester Bosselaarstraat op vrijdagavond vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur. Tevens is het dan mogelijk om startnummers af te halen. De Aagtekerke run voert de deelnemers over B-wegen, bos, strand en duin. Vorig jaar wist Tim van den Broeke uit Vlissingen deze Run te winnen in een nieuw parcoursrecord. Monica Sanderse won de 13,8 km bij de vrouwen. Wouter Verstraate uit Westkapelle won bij de heren 7,5km en de overwinning bij de vrouwen op deze afstand ging naar Marianne de Kok uit Lewedorp.

Programma

De start is traditioneel om 14:00 uur vanaf de kerkring achter de oude brandweerauto uit Oostkapelle. Omkleed mogelijkheid en een douche in het verenigingsgebouw in de Agathastraat. Aan de finish in het Kalfhoeksepad zijn thee en sportdrank te verkrijgen.

De prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 uur. Prijzen zijn beschikbaar gesteld voor de eerste drie dames en heren op de 7,5 en 13,8 km. Voor iedere deelnemer is er een unieke herinnering tegen inlevering van het startnummer. Tevens is er een verloting.

Na de prijsuitreiking zal de Brabantse coverband 2Hard.2Handle een optreden verzorgen.

Mid Winter Wandeltocht

De Aagtekerke Mid Winter Wandeltocht loopt grotendeels over het parcours van de Aagtekerke run. Er kan gekozen worden tussen 7,5, 10 en 20 km. Individueel kan er ingeschreven en gestart worden vanaf 08.30 uur. De grote groep vertrekt om 10.00 uur. Vooraf hoeft hiervoor niet ingeschreven te worden. Dit is alleen mogelijk op zaterdag 21 december.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief