Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Noordhoekse Corrie Thijssen tekent en schildert: ‘Vooral natuur en dieren’

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

NOORDHOEK - Corrie Thijssen uit Noordhoek is een bezige bij. Ze vult haar dagen met het maken van de prachtigste schilderijen en tekeningen. “Ik ben al creatief bezig sinds ik jong ben. Ik vind het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Ook maak ik graag andere mensen enthousiast.”

Daarom werkt ze als vrijwilligster bij Pluspunt Serena in Zevenbergen. Daar geeft ze ook workshops tekenen en schilderen. Ook komen er met regelmaat kinderen op bezoek om creatief aan de slag te gaan met Corries aanwijzingen. “Op dit moment liggen deze activiteiten allemaal stil, maar ik pak ze na de coronacrisis graag weer op.” Corrie werkt met veel verschillende materialen. Zo maakt ze tekeningen met pastelpotloden, krijt of kleurpotloden. Ook werkt ze graag met olieverf. Daarnaast past ze ook een paletmes toe: een techniek die maar weinig mensen beheersen. 

Op dit moment maakt ze het liefst kunstwerken van de natuur of van dieren. Veel baasjes van een huisdier kloppen bij haar aan om hun hond of kat te laten vereeuwigen op het witte doek: “Dan werk ik wel met de mooiste materialen. Vaak maak ik twee exemplaren om er zelf ook één te houden.” De Noordhoekse houdt haar werk niet alleen voor zichzelf. Ze exposeert regelmatig. Zo waren haar schilderijen en tekeningen ook al te zien in de kerk van Zevenbergen en de bibliotheek. Corrie probeert ook geregeld nieuwe dingen uit. Zo boetseert en borduurt ze ook: “Ik kan nu eenmaal niet stilzitten!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief