Afbeelding

Aanpassing publiekshal gemeentehuis in 2019

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Als dit keer alles wel volgens plan verloopt, wordt in het tweede kwartaal van volgend jaar begonnen met de aanpassingen van de publiekshal in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk aan de raadsleden heeft verstuurd.

Factoren

Het aanpassen van de hal is al enkele jaren onderwerp van gesprek, maar door tal van factoren is het er tot dusver niet van gekomen. In 2015 was er een ontwerp voor de hal, maar dat kon de prullenbak in toen het ontwerpbureau de opdracht teruggaf.

Daarop werd besloten om zowel het ontwerp, en de begeleiding en het toezicht op het werk in één keer aan te besteden. Dit hield in dat er een nieuwe aanbestedingsprocedure gevolgd moest worden. Uit het advies van de inkoopadviseur, gebaseerd op de wettelijk geldende inkoopregels, bleek dat dit een nationaal openbare aanbesteding moest zijn.

Compleet

Dit heeft er toe geleid dat vijf ontwerpkandidaten in januari een rondleiding in het gemeentehuis hebben gehad. In maart worden de aanbestedingsdocumenten aan deze vijf kandidaten beschikbaar gesteld. Het uitgangspunt is dat zij een compleet ontwerp, met bestek en begroting, indienen. In mei wordt bekend wie de opdracht krijgt. Later dit jaar volgt de presentatie van het uitgewerkte plan aan de gemeenteraad en een besluit daarover. In het tweede kwartaal van 2019 volgt dan de uitvoering.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief