Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Informatiemarkt in de Standaert zet ouderen in beweging

Door: Uitgeverij de Bode BV Algemeen

STANDDAARBUITEN – Optornend tegen de straffe wind bezochten heel wat ouderen uit Standdaarbuiten zaterdagmiddag de informatiemarkt in de Standaert over gezond ouder worden. De organisatie van de markt was een initiatief van de dorpstafel. Coen Tolenaars van de dorpstafel, vertelde dat tijdens een drukbezochte avond van de dorpstafel was gebleken dat er onder ouderen veel behoefte was aan voorlichting over 'hoe word ik gezond ouder'.

DOOR TIES STEEHOUWER

Niets gaat boven het zo lang mogelijk wonen en leven in de eigen vertrouwde omgeving. Een logische wens. Eigen haard is immers goud waard! Maar dit houdt in dat ouderen langer zichzelf moet kunnen blijven redden. En daarvoor is het goed dat er een aantal stappen worden gezet en maatregelen worden genomen. Of nog eens gekeken wordt of de stappen die zijn gezet toereikend zijn. Op de markt gaven meerdere instellingen en organisaties uitgebreide informatie en advies over alle aspecten die ouderen kunnen ondersteunen om zo lang mogelijk, prettig, veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen en leven in hun eigen omgeving. 

Steunkousen
Zo stonden er vier wijkzusters van Surplus klaar om veel, zo niet alles, te vertellen over hulpmiddelen zoals steunkousen, antislip sokken en handgrepen voor in de badkamer. Aan de veiligheid van de woningen werd ook aandacht geschonken met onder andere een lezing waarin te zien was hoe snel een vakbekwame dief in een mum van tijd in de woning kan komen. "Je moet er op letten dat er drie sterren staan op het hang en sluitwerk", vertelde de spreker.

Woonkwartier
Bij de stand van de woningcorporatie Woonkwartier kon men zich inschrijven voor Klik Voor Wonen en bij de gemeente voor de onlangs verlengde Stimuleringslening. Bij het Woonkwartier werd er op gewezen dat men alleen in aanmerking komt voor een sociale woning bij een inkomen van minder dan 36.000 euro. Bij een enkeling leverde deze mededeling een teleurstellende reactie op. "Hierdoor word ik gedwongen om in de vrije sector te huren en Standdaarbuiten te verlaten." Coen Tolenaars van de dorpstafel, vertelde na afloop best tevreden te zijn over de belangstelling. "We zitten met de dorpstafel in de lift en hebben de laatste jaren al veel bereikt." Hij noemde het opknappen van het gebied rond de voormalige RK kerk en het behoud van de jongensschool, waar nu onder andere de heemkundekring in zit. "Ook zijn we nu officieel erkent met statuten en horen nu bij de elf dorpstafels in de gemeente Moerdijk."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief