Jacques Boonman van Podium Reimerswaal.
Jacques Boonman van Podium Reimerswaal.

Het is nog steeds passen en meten in theater

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND - Zolang de anderhalvemeterregel geldt, blijft het passen en meten in het theater, zegt Jacques Boonman van Podium Reimerswaal. "We werken wel aan een leuk programma voor het najaar."

Er passen 250 toeschouwers in de hoofdlocatie van Podium Reimerswaal, dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland. Voorlopig is er ruimte voor tachtig personen. Daarmee treden artiesten op voor een klein gezelschap en een lagere vergoeding, vertelt Boonman.

Risico's

Toch heeft hij al bekende namen gestrikt. "Hans Dorrestijn heeft toegezegd en Erik van Muiswinkel. Ook Fuse, de huisband van Podium Witteman, komt." De entreeprijzen zullen iets hoger liggen, verwacht Boonman, maar er zijn minder kaartjes per show en daardoor verdienen artiesten minder. "De afspraken in de theaterwereld zijn nu totaal anders. We verdelen de risico's."

Donaties

De afgelopen maanden was het stil op de podia, maar organisatorisch was het onverminderd druk. "Alle mails beantwoorden over wijzigingen in voorstellingen, geld terugstorten, we waren constant bezig. Nu werk ik aan zo'n tien voorstellingen voor september tot december. En ik hoop dat mensen komen. Het theater trekt toch veel wat ouder publiek en zij zijn misschien voorzichtig met theaterbezoek." Anderzijds komen er misschien juist mensen die de culturele sector een hart onder de riem willen steken. "We hebben bijvoorbeeld ook donaties gehad. Dat is natuurlijk hartstikke fijn."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief