Afbeelding

Jeugdzorgorganisatie Intervence houdt op te bestaan

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De jeugdzorgorganisatie Intervence stopt te bestaan. Dat is het gevolg van een besluit van de dertien Zeeuwse gemeenten van dinsdag. 

Zij verlengen het contract met de organisatie niet. 

Intervence is een zogenaamde gecertificeerde instelling, die kinderen en gezinnen, die te maken krijgen met jeugdbescherming of jeugdreclassering, ondersteunt. 

Doelen

De taken van Intervence worden vanaf volgend jaar overgenomen door het Leger des Heils, Briedis Jeugdbeschermers uit Zoetermeer en de William Schrikker Stichting.

Intervence heeft al jaren problemen. Uit onderzoek is gebleken dat Intervence het niet voor elkaar krijgt om de doelen binnen de financiële kaders te realiseren en er geen overnamekandidaat is. Daardoor bleef volgens de gemeenten alleen de mogelijkheid over om te stoppen met Intervence. 

Veranderingen

In 2021 verandert er voor de kinderen en gezinnen nog niets. De gezinsmanagers stappen - als ze willen en kunnen - in de loop van volgend jaar over naar het Leger des Heils, Briedis of William Schrikker. 

De gemeenten hopen dat de kinderen en gezinnen hun vaste gezinsmanagers houden. Mensen die voor de ondersteunende diensten van Intervence werken kunnen de switch waarschijnlijk niet maken. 

Boos

Vakbond FNV is boos over het besluit. Ze zinspeelt op acties. Er werken ongeveer honderd mensen voor Intervence. “Dat er iets moet gebeuren is voor iedereen duidelijk, maar wij hebben steeds aangedrongen op het maken van goede en duidelijke afspraken voor alle mensen die hier werken”, zegt FNV-medewerker Janny Koppens. “En nu ligt er ineens een plan dat in onze ogen onvoldoende doordacht is en dat helemaal niet besproken is met ons of met de medewerkers. De medewerkers hebben het nakijken. Wij zullen acties daarom niet schuwen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief