chris-de-stoop-liggend-large-large-2
chris-de-stoop-liggend-large-large-2

Lezing Chris de Stoop over zijn nieuwe boek 'Wanneer het water breekt'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De nieuwe stichting Horen, Zien en Lezen wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren.

Het eerste evenement is een lezing van Chris de Stoop op maandag 22 oktober.

In het tropisch bos van Omnium vertelt de Vlaamse auteur, bekend van ‘Dit is mijn hof’, over zijn laatste boek: ‘Wanneer het water breekt’.

Vlucht

Tijdens het eerste deel van de avond gaat De Stoop in op het waargebeurde verhaal over een visser en zijn dochter die jaren geleden hun land zijn ontvlucht. Ook gaat het over hun tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee. Niet iedereen overleefde de tocht, anderen werden dokter of ingenieur en weer anderen voelden zich verloren in hun nieuwe thuisland.

Fragment

De Stoop sprak uitgebreid met de visser, zijn dochter en de tientallen migranten en maakte er een aangrijpend verhaal van over migratie. Na de pauze leest De Stoop een fragment voor en is er tijd voor vragen uit het publiek.

De lezing van De Stoop begint maandag 22 oktober om 20.00 uur. Kaartjes à tien euro zijn te koop bij boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief