De kinderen maken van alles bij Art4Kids.
De kinderen maken van alles bij Art4Kids.

Art4Kids laat jeugd kunst ontdekken

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - In Wemeldinge wemelt het van de kunstenaars. Wie zijn zij en wat doen ze? In de tweewekelijkse rubriek 'Kunstdorp Wemeldinge' vertellen de artistieke inwoners over hun creatieve bezigheden. Deel drie gaat over kinderkunstclub Art4Kids.

In september 2016 is Art4Kids begonnen. Het doel van de club is kinderen meer met kunst in aanraking te brengen en ze te laten ervaren hoe het is om zelf kunst te maken. Hoe voelt klei in je handen, hoe moeilijk is het om te schilderen, wat kun je maken van dingen die je buiten vindt?

Ontdekken

“We laten kinderen kunst ontdekken in de breedste zin van het woord”, vertelt kunstenares Jozien Weststrate, een van de initiatiefnemers van het project. “Als we op de vrijdagmiddag bezig gaan met kunstwerken, maken we altijd de vertaalslag met echte kunstwerken, zodat kinderen zich realiseren dat zij ook kunst kunnen maken, net zoals de bekende kunstenaars.”

Uitdagend

De deelnemende kunstenaars proberen de creativiteit van de kinderen te stimuleren door steeds weer met nieuwe uitdagende kunstvormen aan de slag te gaan. Onder meer schilder Marius van Nieuwkerk, tekenaar Marius Weststrate, aquarellist Henk Bisschop en weefster Cathrien de Leeuw van Weenen nemen deel. De creatieve begeleiders zijn Dineke Zwolle, Peter van Berkel en Hr Calbo.

Kunstlokaal

Kerstbomen maken van afvalhout, een lampion van bladeren en bakpapier, Valentijn-cadeaus versieren, de kinderen laten met van alles hun fantasie de vrije loop. “We zijn blij dat we sinds 2017 een kunstlokaal mogen gebruiken bij kunstenaar Henk Verhage aan de Wemeldingse Zandweg. Hier kunnen we fijn werken, zowel binnen als buiten."

Museum

Zo’n twintig jongens en meiden doen mee met de maandelijkse kunstprojecten. “Nu we subsidie ontvangen van het WAK (Week van de Amateurkunst, redactie) kunnen we zelfs met de kinderen naar het museum.”

Exposeren
Om te laten zien wat de kinderen allemaal doen en kunnen houdt Art4Kids van 3 december tot 4 januari een expositie in het gemeentehuis in Kapelle en vanaf 4 januari in zorgcentrum Cederhof in Kapelle. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Art4Kids Wemeldinge.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief