Klederdracht mag niet ontbreken tijdens de kerkdienst in dialect.
Klederdracht mag niet ontbreken tijdens de kerkdienst in dialect. Foto: Picasa

Kerkdienst in Thools dialect

Door: Britta Janssen Algemeen

THOLEN - In de R.K. Kerk Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart op de Markt in Tholen vindt zaterdag (11 november) weer een kerkdienst in Thools dialect plaats.

Deze dienst wordt voor de achtste keer gehouden en begint om 14.30 uur. Het is een initiatief van de Hervormde gemeente Immanuël, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap en de RK Christoffelparochie.

Voorganger

Nel Roggeband-Baaij was zeven jaar lang voorganger bij deze dienst, maar helaas is zij dit jaar verhinderd door ziekte. "Ze had de dienst al goed voorbereid, en gelukkig hebben wij een Thools sprekende vervanger gevonden in dominee Boudewijn de Graaf uit Waalwijk", laat Sarien Bout-Sakko van de organisatie weten. "Hij is geboren en getogen in Oud-Vossemeer en is zijn dialect nog niet verleerd!"

Feducie

Het onderwerp van de preek is: 'Feducie ‘ebbe in de dag van merrege' (vrij vertaald, vertrouwen hebben in de dag van morgen, redactie). De lectoren zijn Cok Stoutjesdijk, Anita van der Werff en Marga Kunst.

Muziek

Een Thools zingend koor onder leiding van Sarien Bout-Sakko brengt nummers ten gehore. Daarnaast bespeelt Heleen Bout de dwarsfluit en Edu de Goffau orgel en piano. "Er zullen weer een aantal mensen in klederdracht aanwezig zijn, want ons cultureel erfgoed moeten we koesteren." Iedereen is welkom tijdens de kerkdienst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief