Portret van Marije van den Oever aan het werk
Portret van Marije van den Oever aan het werk Foto: Redmar Kruithof

Music 'n Art Festival vol muziek, kunst en mode

Algemeen

ROOSENDAAL - The Loods Creative Lab organiseert op zondag 15 december het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.

Het Music 'n Art Festival vindt plaats in The Loods Graffiti Hall of Fame en Creative Lab, dé creatieve hotspots in de nieuwe wijk Stadsoevers in Roosendaal. De entree voor het festival is gratis. Bezoekers kunnen zo op een laagdrempelige manier kennismaken met alle talenten die op het festival hun kunsten en muziek laten zien en horen. Naast de 10 vaste atelierhouders zijn ook diverse lokale kunstenaars en creatievelingen vertegenwoordigd op de kunstmarkt.

Muzikale invulling

De muzikale invulling wordt deze editie verzorgd door singer-songwriters Nancy Vuijk en Niels Landstra. Wat steviger werk komt van Stone Mountain en O.D. Rock 'n Blues. De muziek wordt 's avonds afgesloten met een optreden van reggae formatie Free Mind Empire.

Iets nieuws te zien

“Gelukkig kennen veel Roosendalers The Loods inmiddels, maar een hoop mensen zijn hier ook nog nooit geweest”, vertelt Marije van den Oever, een van de atelierhouders. “Het is van de buitenkant misschien ook niet het meest toegankelijke gebouw. Maar binnenin heerst een hele fijne sfeer waarin iedereen welkom is. Dat was ook mijn ervaring toen ik 4 jaar geleden voor het eerst over de drempel stapte. Nu heb ik hier zelf een atelier en kom er nog steeds graag. Er is altijd weer iets nieuws te zien.”

Creatieve energie

De toegankelijkheid is voor The Loods Creative Lab ook een van de redenen om het Music 'n Art Festival te organiseren. “Deze plek heeft een enorme creatieve energie”, aldus Marije. “Het zou fantastisch zijn als dit toch behouden kan blijven als de gemeente straks de nieuwe plannen voor dit gebied gaat uitrollen. Met het Music 'n Art Festival laten we zien dat er voor alle creativiteit een plek is hier en hopen we dat veel Roosendalers voor het eerst over onze drempel durven stappen om daarvan te komen genieten.”

Ander niveau

De graffiti jams die The Loods organiseert zijn inmiddels internationaal bekend. Op zaterdag 14 december 2019 is de Winterjam, waarbij 50 painters de binnenzijde van de graffitihal van nieuwe kunstwerken voorzien. Het Music 'n Art Festival vindt de dag erna plaats tussen al deze nieuwe kunstwerken. Bezoekers die de nieuwe graffitikunst willen komen bewonderen zijn dus ook van harte welkom. “Jong en oud kan op een ontspannen manier kennismaken met de graffitikunst die hier gemaakt wordt. Dit is van een heel ander niveau dan dat zij op straat misschien gewend zijn om te zien”, vertelt atelierhouder Myrthe van der Gaag. “Het belooft een gezellige editie te worden. Of je nu muziek komt luisteren of nog op zoek bent naar een leuk kerstkadootje: met de succesvolle mix van muziek, kunst, markt, mode en graffiti is er voor iedereen wat te beleven.” Kijk voor meer informatie op www.theloodscreativelab.nl

Een van de hallen van The Loods Creative Lab


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief