Afbeelding

Werk samen, maar toch op afstand, aan één groot kunstwerk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Ga ook thuis aan de slag met de eerste twee opdrachten ‘De tijd staat stil’ en ‘De lente komt eraan’.

Benodigdheden ‘De tijd staat stil’:

  • Leeg pak melk, yoghurt of vla
  • Verf, stof, lijm, stiften, garen, kleurpotloden (wat je in huis hebt).

Uitleg in stappen ‘De tijd staat stil’

  1. Maak de kartonnen melkverpakking goed schoon met water en laat het vervolgens drogen.
  2. Denk na over hoe het melkpak zou kunnen veranderen met het thema “De tijd staat stil“. Wat past hier goed bij? Denk bijvoorbeeld aan klokken, kleuren, de natuur of teksten/uitspraken die passen bij het thema. Verwerk de ideeën naar eigen wens op het melkpak.
  3. Beplak, beschilder, beschrijf, borduur of brei het melkpak met materialen en technieken. Let op: Kies één techniek en kies één soort materiaal. Ga bijvoorbeeld een melkpak versieren met alleen maar lapjes stof en lijm of bewerk het melkpak met mooie teksten op wit papier en stiften. Beschilderen of borduren is ook een mogelijkheid.

Benodigdheden ‘De lente komt eraan’

  • 1 drink pakje, 1 leeg klein vla pakje, lijm, schaar, snijmesje, verf, kwast
  • Eventueel tijdschriften (kranten, reclameblaadjes) knoopjes, schelpjes

Uitleg in stappen ‘De lente komt eraan’

  1. Maak de bovenkant van het drinkpakje en het vla pakje open zodat je de binnenkant goed schoon kunt maken met water en droog ze goed af.
  2. Knip met je schaar over de vouwlijnen (alle vier de hoeken) van het drinkpakje recht naar beneden. Doe dit ook met het vla pakje. Je hebt nu twee kruisvormen
  3. Leg de twee kruisvormen op elkaar in een ster/ bloem vorm. Dit is de basis van je bloem. Knip de uiteinden in een bloemblad vorm.
  4. Beschilder beide vormen in twee verschillende kleuren met verf. Heb je geen verf dan is beplakken met restjes papier ook mogelijk.
  5. Plak nu beide vormen stevig op elkaar vast.
  6. Met steentjes, knoopjes en een beetje verf maak je het af.

De kunstwerken van de deelnemers worden in één gezamenlijk kunstwerk -een installatie- verwerkt. Als de coronacrisis voorbij is, wordt die installatie in de binnenstad gepresenteerd aan alle inwoners. Lijkt het je leuk als jouw kunstwerk ook wordt tentoongesteld? Ga dan aan de slag en meld je aan door te mailen naar info@cultuurcompaan.nl, met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’. Meer informatie op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief