Afbeelding

Halve Marathon van Roosendaal uitgesteld naar 2021

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De 37e editie van de Halve Marathon van Roosendaal, die gepland stond voor zondag 28 juni, wordt dit jaar tóch niet gelopen. Dat heeft de organisatie, in samenspraak met het THOR-bestuur, besloten.

Eind 2019 luidde de organisatie al de noodklok vanwege een tekort aan vrijwilligers. Het hardloopevenement zou dit jaar niet doorgaan als er niet snel extra vrijwilligers bij zouden komen. Er kwamen tal van aanmeldingen binnen en daarmee leek het evenement gered, maar nu gooit het coronavirus toch nog roet in het eten. "Het besluit van de regering om alle evenementen voorlopig tot 1 juni te verbieden zorgt voor grote onzekerheid in de nabije toekomst. Dit heeft in het besluit een essentiële rol gespeeld."

De organisatie van hét hardloopevenement in Roosendaal heeft besloten de Halve Marathon te verschuiven naar volgend jaar. "Met name de gezondheid van en voor alle betrokkenen, deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers heeft een doorslaggevende rol gespeeld. Daarbij leveren de sponsors een essentiële bijdrage aan de organisatie van de Halve Marathon van Roosendaal. Ook sponsoren van de Halve Marathon van Roosendaal voelen de financiële gevolgen van de coronacrisis. De organisatie is van mening dat het voortzetten van gesprekken en het aangaan van contracten daarom moreel niet gepast is."

Mensen die zich al hebben ingeschreven krijgen hun geld terug. "De organisatie wenst alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers en publiek veel sterkte, succes en gezondheid in deze moeilijke periode. Pas goed op jezelf en elkaar en sport zoveel mogelijk individueel. We hopen op ieders steun voor de editie 2021 op zondag 27 juni."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief