Jumbo Foodmarkt
Jumbo Foodmarkt Foto: Jumbo

Roosendaal krijgt megasupermarkt: Jumbo Foodmarkt komt eraan

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ROOSENDAAL - De Jumbo winkel aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal wordt verbouwd en uitgebreid tot een Jumbo Foodmarkt. Na gesprekken met omwonenden en pandeigenaren rond het terrein, om de plannen concreet te maken, zijn deze woensdagavond in een digitale bijeenkomst gepresenteerd aan de omwonenden. Na de zomer wordt gestart met de bestemmingsplanprocedure, waarna Jumbo in 2021 wil starten met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting zal de winkel in 2023 gereed zijn. In de tussentijd kunnen klanten gewoon in de winkel terecht voor al hun boodschappen.

 “De ligging van de winkel in de wijk Kalsdonk, aan de rand van de binnenstad van Roosendaal en aan een van de belangrijkste ontsluitingswegen van de binnenstad naar de A58, maakt deze locatie zeer geschikt voor het Jumbo Foodmarkt concept. Het wordt een winkel waar het beste van Jumbo en La Place samenkomt en klanten een uitgebreid assortiment biedt dat continu wordt aangevuld met nieuwe inspiratie op het gebied van eten en drinken,” aldus Ferry van der Wal, filiaalmanager Jumbo Roosendaal.

 Uitbreiding parkeergelegenheid

Een grotere winkel vraagt ook om meer ruimte om te parkeren. Om hierin te voorzien zijn verschillende panden aan de Hoogstraat gekocht. De huidige Koninkrijkszaal van de Jehovah’s Getuigen en de aangrenzende voormalige school Hoogstraat 124 worden gesloopt om de terreinen in te richten voor parkeren. Ook op het dak van de nieuwe winkel komt een parkeerdek. De parkeerplaats én het parkeerdek worden bereikbaar via een nieuwe afslag op de Van Beethovenlaan. Het laden- en lossen gaat plaatsvinden aan de westzijde van de winkel, waar een eigen ontsluiting via de Boulevard komt. Hiermee wordt kruisend verkeer tussen bezoekers en het laden en lossen voorkomen.


Jumbo Foodmarkt - Jumbo

 Gebiedsontwikkeling

Aan de kant van de Hoogstraat wordt in de nieuwbouw ingespeeld op de smalle panden in een historisch lint. Aan de zuidzijde, grenzend aan de Van Beethovenlaan, komt veel groen. De Jumbo Foodmarkt wordt gefaseerd gebouwd. Gedurende de eerste fase van de werkzaamheden blijft een groot deel van de huidige winkel open. In de volgende fase zal een deel van de nieuwe winkel al openen, waarna de oude winkel wordt gesloopt en de Jumbo Foodmarkt verder wordt gebouwd. Aan de Hoogstraat, ter hoogte van nummer 124, komt vervolgens een nieuw te bouwen Koninkrijkszaal. Hiervoor heeft Jumbo, in overleg met de gemeente en de Jehovah’s Getuigen, een stedenbouwkundig plan opgesteld.

 Afstemming met bewoners

Het plan heeft Jumbo overlegd met direct omwonenden aan de Hoogstraat en de Boulevard. Naar aanleiding van die gesprekken is het plan op onderdelen aangepast. Vervolgens zijn omwonenden uitgenodigd voor een digitale bijeenkomst om een toelichting op de plannen te krijgen. Omwonenden die liever op papier reageren kunnen tot eind juli aan de servicebalie in de Jumbo winkel hun eventuele schriftelijke reactie kwijt.

 Vervolgproces

Naast het presenteren van de plannen aan de omwonenden, zijn deze ook voorgelegd aan de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De resultaten van de informatieronde en het gesprek met de commissie Ruimtelijke Kwaliteit leiden mogelijk nog tot enkele planaanpassingen. Na de zomer wordt gestart met de bestemmingsplanprocedure, waarna Jumbo in 2021 wil starten met de bouwwerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe Jumbo Foodmarkt medio 2023 de deuren openen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief