Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Burgemeester sluit per direct martelloods in Wouwse Plantage

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL/WOUWSE PLANTAGE - Burgemeester Han van Midden heeft met onmiddellijke ingang de loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage laten sluiten, die breed in de media verscheen met beelden van onder andere een martelkamer.

Op 22 juni deed de politie een inval in deze loods vanwege het vermoeden dat de ruimte bestemd was voor het begaan van ontvoeringen, gijzelingen en folteringen in het criminele milieu. De daarbij aangetroffen spullen bevestigden dit vermoeden. Dit soort excessief geweld vormt, naar de stellige overtuiging van burgemeester Han van Midden, een direct gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Bij de politieactie werden zes mannen gearresteerd. 

Verzegeld

De gedwongen sluiting duurt drie maanden. Dit betekent dat de loods op 9 oktober van dit jaar weer in gebruik mag worden genomen. Aan de buitenkant van de loods zijn teksten aangebracht waaruit blijkt dat deze op last van de burgemeester gesloten is. De toegangsdeuren en dergelijke zijn verzegeld. De eigenaren van de betreffende loods zijn hierover in kennis gesteld. 

Veilig

De burgemeester licht zijn besluit als volgt toe: ”Inwoners van Wouwse Plantage moeten zich veilig kunnen voelen in hun leefomgeving. Ik begrijp dan ook heel goed dat het een gevoel van onveiligheid geeft als dit soort, nietsontziende criminelen zó dicht in de buurt komen. Om die reden sluit ik deze loods voor drie maanden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief