Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

WielerExperience volledig in het teken van Pumptrack

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De WielerExperience in Roosendaal vormt dit weekend het decor voor twee toffe wedstrijden. Zaterdag organiseert Red Bull op het Roosendaalse circuit een kwalificatiewedstrijd voor het World Championship Pumptrack en op zondag organiseert de KNWU het Nederlands Kampioenschap Pumptrack. De beste van de beste gaan dan ook de strijd met elkaar aan en dat belooft een spektakel te worden.

Het is de eerste keer in de historie van de sport dat er een officieel NK pumptrack georganiseerd wordt. WielerExperience Roosendaal heeft hiervoor de handen ineengeslagen met pumptrack.nl en de KNWU. Gedurende de dag wordt er gestreden in verschillende klassen om verschillende nationale truien.

Wedstrijden

Kinderen van 5 tot en met 12 jaar strijden in twee verschillende leeftijdklassen, maar wel jongens en meisjes gemengd. Voor de leeftijdscategorie 13 tot en met 15 jaar worden er speciale wedstrijden gereden voor jongens en voor meisjes. Hetzelfde geldt voor de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder. Voor alle deelnemers van dertig jaar en ouder wordt nog één gemengde rit gereden. "Naast deze 'bike klassen' zal er tevens een 'boardklasse' verreden worden. Hierin kan iedereen met een skate- of longboard deelnemen", aldus de organisatie. Hierbij gaat het nog niet om een officieel kampioensklasse.

Kwalificatie

Maar, eerst wordt er op zaterdag een kwalificatiewedstrijd georganiseerd voor het World Championship Pumptrack. Meedoen kan vanaf 16 jaar, registratie kan op de dag zelf nog vanaf 9.00 uur (inschrijving kost € 20,- incl. riders BBQ & Drinks). Komen kijken is uiteraard gratis. Vanaf 12 uur starten de eerste runs, waarna vanaf 15 uur de knock-out finales worden gereden. Ben jij snel genoeg om de kersverse wereldkampioen Twan van Gendt te verslaan? Winnaars verdienen een ticket naar het WK in Bern Zwitserland. Spektakel gegarandeerd!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief