Tarfit wist via een strakke corner El Gamali bij de tweede paal te bereiken die de bal in het dak van het doel kopte. Foto: Arthur Verbraak

RBC wint in Etten-Leur

ROOSENDAAL - RBC heeft weer aansluiting gevonden met de top van de competitie. Op een moeilijk bespeelbaar veld en ondanks de sterk aanwezige wind wist de Roosendaalse formatie een 1-2 overwinning te behalen.

Bij RBC ontbrak Jari Rommens in de startopstelling. De aanvaller raakte afgelopen donderdag geblesseerd op de training. Mujib Yaqoubi nam diens plek over. Randy Elst was weer van de partij en begon achter aanvalsleider Bilal Dadi. Carlos Ramos was doorgeschoven naar het middenveld, en Anass el Gamali en Gino Pieter vormden met elkaar het hart van de verdediging.

DSE groef zich niet in en kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Matthias Deleij. Die had echter een antwoord op de inzetten van de thuisploeg. RBC had het vooral moeilijk met zichzelf. Ruimte was er wel degelijk, maar die werd zelden benut. Vooral op de rechterkant liep de communicatie en het samenspel stroperig. Een kleine tien minuten voor de rust nam de ploeg van trainer-coach Koos Waslander het initiatief over. Elst ging op avontuur en kwam alleen voor de keeper, maar zijn puntertje ging naast. Dadi was ook een aantal keer dichtbij. Eerst kopte hij een corner voorlangs, daarna zag hij een inzet andermaal aan de verkeerde kant van de paal gaan. Daar tussendoor schoot hij een afvallende bal wel hard binnen, maar Elst - die de bal aan hem gaf - werd afgevlagd voor buitenspel.

RBC trok het spel van de laatste fase van de eerste helft door in de tweede helft. Een druk coachende Waslander pushte zijn elftal naar voren. Kansen waren er zat op de openingstreffer. Dadi was twee maal dichtbij, en Elst vond de benen van de keeper toen hij alleen voor hem kwam te staan. Uit een corner leek RBC op voorsprong te komen, maar de bal werd net voor de doellijn weggewerkt na een inzet van Pieter.

De enorme druk op het doel van thuisploeg nam alleen maar toe en het was niet verwonderlijk dat het een keer raak moest zijn. Tarfit wist via een strakke corner El Gamali bij de tweede paal te bereiken die de bal in het dak van het doel kopte (zie foto). Door de openingstreffer kwam DSE weer wat meer op de helft van RBC. Kansen waren er ook, maar Deleij wist zijn doel schoon te houden. Uit een corner zat Deleij er weer bij, maar werd omver gelopen door een speler van de thuisploeg waardoor hij de bal verloor. De scheidsrechter liet om onbegrijpelijke reden doorspelen, waarna de rebound een doelpunt opleverde, 1-1. De Roosendaalers wisten echter al snel orde op zaken te stellen. Marouane Hamdoune, net in het veld gekomen, liep andermaal een voorzet van Tarfit tegen de touwen, 1-2. De laatste minuten werd het nog onnodig spannend, omdat de organisatie volledig weg was bij RBC. Ondanks de chaos trokken de spelers de overwinning over de streep.

DSE - RBC 1-2 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino de Klerk, Anass el Gamali, Gino Pieter, Yorben Bus; Carlos Ramos, Yoran de Bruijn, Randy Elst (Marouane Hamdoune); Mujib Yaqoubi (Mo Azaimi), Bilal Dadi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 68' Anass el Gamali 0-1; 81' Alex van Dorst 1-1; 83' Marouane Hamdoune 1-2

Scheidsrechter: Jan Verpaalen.