Afbeelding
Foto: Roosendaal voor Elkaar

Alle vrijwilligers welkom bij Vrijwilligersfeest

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Alle vrijwilligers die werkzaam zijn in de gemeente Roosendaal konden zich inschrijven voor het grote Vrijwilligersfeest dat aanstaande zondag gehouden wordt in theater De Kring. Inmiddels zijn al ruim zevenhonderd kaarten vergeven en is het feest voor 95 procent uitverkocht. "Er zijn nog kaarten aan de deur te krijgen", vertelt Gijs Bullens namens Roosendaal voor Elkaar. 

Hoewel de organisatie het programma voor deze vrijwilligersdag nog niet bekend wil maken, lichtte Gijs Bullens eerder al een tipje van de sluier. Het vrijwilligersfeest krijgt een gevarieerd programma met veel amusement, workshops en ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Vorig jaar was er aandacht voor sport, creativiteit, muziek en ontspanning. "Dit jaar richten we ons vooral op muziek en ontspanning, maar er is genoeg te doen voor alle vrijwilligers." Volgens Bullens komt zowel Roosendaals talent, als regionaal talent aan bod. "De mensen zullen wel worden verrast door de invulling van het feest. De Kring heeft gelukkig een groot netwerk waar we uit kunnen putten en veel mensen komen graag ter ere van het vrijwilligerswerk."

"Vorig jaar werd het vrijwilligersfeest voor de eerste keer in de grootse opzet gehouden in de Sint Jan", vertelt Bullens. "Daar kwamen 630 vrijwilligers op af. De ongelofelijk grote opkomst bewees hoeveel vrijwilligers Roosendaal rijk is, en we vonden het fijn om met dat feest onze waardering te kunnen laten blijken." Na afloop werd een enquête gehouden onder de aanwezigen en daar kwamen verschillende verbeterpunten uit. "Daar hebben we goed naar geluisterd en dat hebben we meegenomen voor deze tweede editie. Zo kwam onder anderen naar voren dat er meer zitplekken nodig waren voor de oudere vrijwilligers. En dit jaar zullen we wat meer aandacht hebben voor de inwendige mens." In tegenstelling tot vorig jaar worden de vrijwilligers op 22 april vanaf 14.00 uur verwacht in de Kring. "Daar is meer ruimte, we hebben plaats voor ongeveer achthonderd vrijwilligers."

Waardering

Bullens benadrukt dat het een feest is om samen te zijn, contacten te leggen, maar zeker ook om die waardering te krijgen. "Echt elke vrijwilliger uit de gemeente Roosendaal is welkom. Van vrijwilliger in een buurthuis of bij een sportvereniging tot vrijwilliger in de zorg, op school, voor de wijk of dorp en mensen die gewoon iets doen voor een ander. Of je nu één dag in het jaar iets doet of drie tot vier dagen in de week klaarstaat voor mensen, het is even bewonderenswaardig. Alle vrijwilligers verdienen deze waardering."

Kijk voor meer informatie op: www.roosendaalvoorelkaar.nl/vrijwilligersfeest2018



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief