Afbeelding
Foto: Shutterstock

Rennen en wandelen tijdens 35e editie Halve Marathon

Door: Marijn Riemens algemeen

ROOSENDAAL - De 35e editie van de Halve Marathon van Roosendaal staat weer voor de deur. Talloze deelnemers wandelen of rennen zondag door de stad met maar één doel: de finish. Om 8.00 uur klinkt het eerste startschot op de oude Markt. 

Er zijn dit jaar weer verschillende afstanden die kunnen worden gelopen, zowel individueel als gezamenlijk. Deelnemers die graag wandelen, hebben de mogelijkheid om 6, 12 of 25 kilometer op rustig tempo te lopen. Hardlopers kunnen individueel 6,4, 10 kilometer of een halve marathon rennen. Wie samen met zijn familie of collega's wil lopen, kan deelnemen aan de Familierun of de Bedrijvenrun. 

Kidsrun

Ook voor de jonge hardlopers is er een speciaal onderdeel. Dit jaar wordt namelijk voor het eerst de KPO Kidsrun georganiseerd. Ruim duizend leerlingen van verschillende basisscholen nemen deel. De kinderen uit leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar lopen vanaf 14.15 uur een ronde van 800 meter en de kinderen tussen de 10 en 12 jaar rennen 1800 meter. Dit gebeurt op het speciaal voor hen aangelegde parcours, dat start in de Kloosterstraat. De finish vindt plaats op de Bloemenmarkt. 

Stichting Paul

Net als de voorgaande jaren lopen de wandelaars en hardlopers ook jaar weer voor een goed doel. Tijdens de 35e editie van de Halve Marathon van Roosendaal wordt er geld ingezameld voor Stichting Paul, een lokale organisatie die als doel heeft om alle kinderen uit de gemeente te kunnen laten sporten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat steeds meer ouders de contributie van een sportvereniging of de aanschaf van sportkleding of materiaal niet meer kunnen betalen. Stichting Paul wil dit oplossen door zoveel mogelijk geld in te zamelen waar gezinnen financieel mee ondersteund kunnen worden.

Inschrijven

Wie graag wil meedoen, kan terecht op de website www.halvemarathonroosendaal.nl. Daar zijn de inschrijfformulieren voor de verschillende wandel- en hardloopafstanden te vinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief