Afbeelding
Foto: Rob Prop

KinderVakantieWerk springt bij tijdens ATB-toertocht

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUWSE PLANTAGE – Al ruim twintig jaar is de ATB-toertocht van wielerclub RTC Zomerlust een begrip. Dit jaar, op zondag 21 oktober, gaan ze voor het eerst in samenwerking met een oude bekende uit de Wouwse Plantage, namelijk KinderVakantieWerk. Zij zetten zich die dag namelijk in als verkeersregelaars.

DOOR AMY KLAVERVELD

"Het is echt door het dorp en voor het dorp." Richard Bals, mede-organisator van de ATB -toer, is erg blij met de hulp van KinderVakantieWerk. De groep jonge vrijwilligers helpt de wielerclub aan extra verkeersregelaars. "Met 1.200 deelnemers is het van belang dat er op gevaarlijke punten vrijwilligers staan. Anders kunnen er makkelijk ongelukken gebeuren," aldus Richard.

Sponsoring

De wielerclub krijgt meer hulp uit het dorp. Vertrek en aankomst van de toertocht is bij het clubhuis Dorpshuis De Spil. Zo krijgt RTC Zomerlust ook nog sportdrank gesponsord en staat er een team van vrijwilligers dat de EHBO verzorgt. Ook soep voor de deelnemers en de reclame van het evenement krijgen ze geschonken. Het hele dorp draagt zijn steentje bij aan het jaarlijkse evenement.

KinderVakantieWerk

Stichting KinderVakantieWerk heeft veel zin in het evenement. Voorzitster Pascalle Nouws is ieder jaar weer onder de indruk van de toer. "Het hele dorp staat die dag op zijn kop. Dat kan ook niet anders met zoveel deelnemers." De stichting heeft zelf ook een voordeel uit de samenwerking. Een deel van de opbrengst van de toer gaat naar hen. "We doen de laatste tijd zoveel nevenactiviteiten in vergelijking met de vakantieweek waar we ooit mee begonnen. Door de steun van RTC Zomerlust kunnen wij meerdere leuke activiteiten blijven organiseren." De stichting is al ruim 53 jaar actief in de Wouwse Plantage en organiseert het hele jaar door activiteiten voor de jeugd van 15 tot 25 jaar. "We willen de Wouwse Plantage leefbaar houden. We helpen dus waar nodig is," aldus Pascalle.

ATB-toer

"Het bijzondere van de toer is dat iedereen welkom is, van professional tot amateur. Ook leeftijd is niet van belang. Er zijn verschillende ritten, aangepast op niveau." Richard ziet ieder jaar weer jong en oud samenkomen tijdens de wielertocht. Pascalle doet er nog een schepje bovenop. "Je komt op plekken waar je normaal niet mag komen. Sommige stukken bos hebben de meesten nog nooit gezien." De tocht is door de bossen van de Wouwse Plantage. De toer zelf duurt ongeveer van 08:00 uur tot een uur of 13:00, en toch is Richard op die desbetreffende zondag nooit voor vijven thuis. "De boel moet natuurlijk eerst opgeruimd worden, maar we vieren daarna feest met de vrijwilligers.Er blijven ook veel deelnemers hangen, de gezelligheid stopt dus niet om 13:00 uur."

Vooraf inschrijven voor de toer is niet mogelijk. Op de toerdag kunnen deelnemers zich aanmelden tussen 08:00uur en 10:00 uur. Na aanmelding mag er meteen vertrokken worden. Voor €5, - kan gereden worden, ongeacht welke rit. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis meerijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief