Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kinderen maken speeltjes voor konijnen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Ponyritjes maken, vachten vilten, klompjes schilderen of konijnenspeeltjes maken. De afgelopen dagen was er echt van alles te doen bij Kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal. De herfstvakantie zorgde er dan ook voor dat de activiteiten goed bezocht werden.

Woensdagochtend kwamen zo'n tien kinderen naar de kinderboerderij om speeltjes te maken voor konijnen. De een deed dat voor de konijnen van de kinderboerderij, de ander voor zijn of haar eigen konijnen. "Onze vrijwilligster is helemaal gek op konijnen en zij heeft dan ook deze activiteit opgezet." Gewapend met stukjes touw, stokjes, eierdozen, stro en hooi gingen de kinderen aan de slag om de leukste creaties te maken. Onder begeleiding knutselden ze de leukste speeltjes voor de dieren, af en toe afgeleid door de dieren die om hen heen liepen.

Aanmeldingen

"We kunnen iedere dag rekenen op voldoende aanmeldingen", vertelt Joyce de Lange. "Vooral bij het klompjes schilderen was het erg druk. Uiteindelijk kwamen er achttien kinderen, waardoor ik de aanmeldingen gewoon stop moest zetten", vertelt Joyce de Lange. De kinderboerderij is de laatste tijd druk bezig met tal van activiteiten voor kinderen. Zo wordt er tegenwoordig ook iedere maand een keer voorgelezen aan kinderen. "Iedere keer hebben we een ander dier als thema, bijvoorbeeld een koe of een pony. We lezen eerst een verhaaltje voor en daarna laten we de kinderen kennismaken met de dieren en dan vertellen we wat meer over de dieren zelf." Begin oktober waren de pony's aan de beurt, waarna de kinderen ook een kijkje mochten nemen in de stallen die normaal zijn afgesloten voor het publiek. "Dat vinden ze wel heel erg leuk", aldus De Lange.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief