Afbeelding

Sfeervolle kerstloop in sportdorp Nispen

Door: Remko Vermunt Algemeen

NISPEN - De meeste mensen maken zich in het nieuwe jaar pas weer druk om die extra kilo's van Kerstmis, maar in Nispen wordt op voorhand al voldoende aan beweging gedacht. Zaterdag 22 december wordt in het sportdorp de zevende editie van de Avondkerstloop gehouden. Deelnemers starten vanuit de kerk en gaan via verschillende routes door het dorp.

Voor kinderen van zes tot en met negen jaar is er de prestatieloop van 800 meter. Kinderen van tien tot en met twaalf jaar kunnen één mijl lopen en iedereen kan meedoen aan de vijf kilometerloop. Wie een echte uitdaging aan wil gaan, kan meelopen met de prestatieloop van tien kilometer. Nieuw dit jaar is de wandeltocht van zes kilometer.

Last but not least is de Fun Nighttrail. Deelnemers gaan hierbij door het donkere bos en van de gebaande paden af. Je start vanuit de kerk en loopt het dorp uit. Daarna ga je onverhard door het mountainbike bos en over de bulten van de N'Oop. Eenmaal terug in het dorp, loop je nog even door de sfeervol verlichte straten voor je bij de finish komt. De Nighttrail is een zogenaamde funrun waarbij het niet gaat om de tijd die je loopt, maar vooral om het plezier dat je er aan beleeft.

Kijk voor meer informatie op www.avondkerstloop.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief