Vrijlaten dj's Glazen Huis 2016
Vrijlaten dj's Glazen Huis 2016 Foto: Stadsfotograaf Breda

Roosendaal krijgt toch een Glazen Huis

Algemeen

ROOSENDAAL - Mytylschool Roosendaal houdt geldinzamelingsactie voor partnerschool in Rwanda. Na jarenlang activiteiten te hebben ontplooid voor een school in Nepal, heeft Mytylschool Roosendaal het voor de komende jaren op zich genomen in Rwanda een school voor kinderen en jongeren met een beperking te steunen.

De school is onderdeel van het centrum Home de la Vierge des Pauvres in Gatagara. Dit centrum is de enige opvangmogelijkheid voor kinderen met een beperking in heel Rwanda. Om te beginnen wil de Mytylschool Roosendaal helpen met aangepast meubilair en didactisch materiaal (methodes, microscopen, wereldkaarten, enz.). Natuurlijk is daar geld voor nodig. Daarom organiseert Mytylschool Roosendaal in hun schoolgebouw een aantal feestelijke activiteiten, waaronder een echt Glazen Huis. Doel hiervan is zo veel mogelijk geld op te halen voor deze partnerschool in Rwanda.

Opsluiting in Glazen Huis
Op woensdagavond 19 december laten een teamleider van de Mytylschool Roosendaal en de teamleider van de kinderrevalidatie van het Bravis Ziekenhuis zich opsluiten in een Glazen Huis dat daarvoor binnen de muren van de school is opgebouwd. Na instructie door de bekende dj Benjamin Bates zorgt dit tweetal non-stop voor muziek. Het is de bedoeling dat het die woensdagavond, in navolging van het oorspronkelijk Glazen Huis, een ware happening wordt! Er zijn hapjes en drankjes, er worden speelse activiteiten georganiseerd en de school hoopt op een minimale vrijwillige bijdrage van € 5,- per bezoeker. De twee “bewoners” van het Glazen Huis zullen op donderdagavond 20 december, nadat de leerlingen in een herdertjestocht met lampionnen door de wijk De Kroeven zijn gegaan, door een leerling worden “bevrijd”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief