Afbeelding

Verzuim op scholen in 2018 verder gedaald

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Het aantal jongeren wat in de regio West-Brabant langer dan drie maanden niet naar school gaat, daalt.

In 2016 waren dit er 196, in 2017 nog 148 en in 2018 daalde het aantal thuiszitters naar 116. Dat blijkt uit het Jaarverslag 2017-2018 van het Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant.

Het schooljaar 2017/2018 was het zevende jaar waarin de 18 West-Brabantse gemeenten met elkaar samenwerken binnen het Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) West-Brabant.

Het RBL West-Brabant is een stevige gesprekspartner voor onder andere scholen, Jeugdzorg, ouders en andere betrokkenen in de regio en daardoor een groot belangenbehartiger van het tegengaan van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten onder West-Brabantse jongeren in de leeftijd van 5 tot 23 jaar.

Het bestrijden van verzuim en vroegtijdige schooluitval van jongeren blijft komend schooljaar een belangrijk speerpunt. Jongeren zonder diploma worden door de leerplichtambtenaren en trajectbegeleiders, samen met de partners in de regio, begeleid naar een goede startpositie op de arbeidsmarkt.

Dat die samenwerking loont blijkt uit het aantal jongeren in West-Brabant dat wél hun startkwalificatie behaalt. Dat aantal is gestegen ten opzichte van vorig jaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief