Roosendaal - 04-08-2018 - Foto: Peter Braakmann - Tijdens de Volksronde van Roosendaal werd door oud renners gereden achter de Derby.
Roosendaal - 04-08-2018 - Foto: Peter Braakmann - Tijdens de Volksronde van Roosendaal werd door oud renners gereden achter de Derby. Foto: Peter Braakmann

Wielercafé in De Veestallen draait om rood wit blauw

Door: Janny Mathijssen Algemeen

ROOSENDAAL – Het tweede wielercafé van de Stichting Volksronde Roosendaal staat dit jaar volledig in het teken van oud-Nederlands kampioenen. Op donderdag 4 juli doen vier voormalige dragers van het rood-wit-blauwe tricot hun verhaal in De Veestallen aan de Kade.

Vorig jaar was Hennie Kuiper de eerste gast in het wielercafé. Dit jaar kiest de organisatie voor renners uit de eigen regio die een nationale titel achter hun naam hebben. Dat zijn Ad Tak, Ad van Overveld, Moreno Hofland en Jac van Meer. Mogelijk komt daar nog een vijfde oud-renner bij. Met wielerspeaker Laurens van de Klundert blikken de renners terug op hun loopbaan.
Ad van Overveld (71) uit Zegge is met zijn 71 jaar de oudste van het stel. Hij won tientallen criteriums, maar pakte al in 1964 op jonge leeftijd de nationale titel cyclocross. Praten over die wielertijd zal voor Van Overveld geen probleem zijn. Als tonprater heeft hij tegenwoordig een vlotte babbel.


Ad Tak (66) uit Oud Gastel hoefde in 1975 niet ver te reizen om te vieren dat hij Nederlands kampioen was geworden bij de amateurs. Die prestatie leverde hij in een kletsnat Hoogerheide. Mede door dit succes mocht hij een jaar later deelnemen aan de Olympische wegwedstrijd in Montreal. Klimmer Jac van Meer (61) uit Wouw was in 1978 al heel dicht bij een nationale titel in Beek waar hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. Twee jaar later lukte het hem een paar kilometer verderop wel in Geulle. De bijna 28-jarige Moreno Hofland uit Roosendaal is nog steeds actief als beroepsrenner. Een van zijn mooiste successen dateert uit 2012 toen hij in Kerkrade nationaal kampioen op de weg werd.

Adrie van der Poel
Tijdens het wielercafé zal ook de loting plaatsvinden voor de op 3 augustus te verrijden derny-wedstrijd. De deelnemende oud-renners worden dan gekoppeld aan een sponsor.
Adrie van der Poel, de vader van de dit seizoen nauwelijks te kloppen Mathieu van der Poel en in 1984 winnaar van de Draai van de Kaai, rijdt voor het eerst achter de derny. Adrie brengt zijn broer Jacques mee naar de Kade. Het wielercafé in 't Trefpunt begint om 20.15 uur, maar vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden al terecht in De Veestallen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief