Afbeelding
Foto: De Kaasgraaf / Facebook

En toen was er Roosendaals bierkaas

Door: Guus Arnouts Cultuur

ROOSENDAAL - Het moest er eens van komen, maar op 24 augustus wordt het dan echt gelanceerd: Bierkaas. Precies zoals de naam doet vermoeden is het een kaas gemaakt van bier, Roosendaals bier om precies te zijn. Kaaswinkel De Kaasgraaf en brouwer Arnulfus hebben de handen ineens geslagen voor deze gouden combi.

Het plan om kaas en bier te combineren stamt van een zoektocht naar nieuwe smaken en delicatessen vanuit De Kaasgraaf. Een bierkaas was nog niet iets wat bestond, laat staan ontstaan uit de Roosendaalse keuken. De kaas is gemaakt met de Arnulfus Zeer Stout, die de kaas een echte en intensieve biersmaak geeft.

Vanaf vrijdag 24 augustus is de nieuwe kaassoort Arnulfus Bierkaas te koop bij De Kaasgraaf. Jac Wezenbeek, horecaondernemer en SVH-Meesterschenker, zal die dag de eerste kaas in ontvangst nemen. Liefhebbers en proevers zijn van harte welkom, aldus De Kaasgraaf



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief