Afbeelding
Foto: Politie

Vier mannen opgepakt voor dumpen van drugsafval in Roosendaalse Vliet

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - De politie heeft vier mannen aangehouden die verdacht worden van het dumpen van chemisch drugsafval in het oppervlaktewater van de Roosendaals Vliet. De dumping vond plaats op 29 juli vorig jaar. Het gaat om mannen uit Bergen op Zoom en Rucphen, respectievelijk 34 en 57 jaar, een 35-jarige Amsterdammer en een 43-jarige man uit het Belgische Essen. 

Op maandag 29 juli 2019 werd melding gemaakt van de dumping, vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. In het kanaal van de Roosendaalse Vliet werden 140 jerrycans gevonden. Door de politie is daarna onderzoek ingesteld naar de veroorzakers en de herkomst van deze afvalstoffen.

Laboratorium

Naar aanleiding van het onderzoek werd in november de locatie van een laboratorium achterhaald. Bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom werd in een schuur achter een woning een MDMA drugslab aangetroffen. Diezelfde dag werden de mannen uit Bergen op Zoom Rucphen aangehouden. Op dezelfde dag werd nog een tweede MDMA drugslab aan de Weststraat in Bergen op Zoom ontdekt. De politie onderzoekt nog het verband tussen deze twee laboratoria. 

Op dinsdag 4 februari werd de 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Na verhoor mocht deze man twee dagen later het cellencomplex weer verlaten. Vrijdag werd een 43-jarige man uit Essen door de Belgische politie overgedragen en voor verder onderzoek ook naar een politiecellencomplex gebracht. De man is diverse keren verhoord en is maandag in vrijheid gesteld.

Tegen de vier verdachten is proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief