Afbeelding
Foto: politie.nl

Politie houdt drie personen aan in verband met vuurwerkoverlast

Door: Amber Kuijs Politie

ROOSENDAAL - De laatste dagen zijn er meerdere meldingen binnengekomen bij de politie over vuurwerkoverlast. Daarom worden er onderzoek gedaan en extra controles gehouden. Er zijn drie verdachten aangehouden.

De politie ontvangt de laatste dagen meerdere meldingen, onder andere over geluidsoverlast van knallend vuurwerk en over ontploffingen van zwaar vuurwerk. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de politie surveilleert wel extra door gebieden waar de meldingen vandaan komen. 

Tijdens een controle die vrijdagavond plaatsvond is rond 22.00 uur een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden op het Heilig Hartplein. Hij wilde niet meewerken aan een controle van zijn identiteit en verzette zich. De Roosendaler heeft een agent mishandeld. Daarom is hij aangehouden. 

Zaterdagochtend kwam de politie dankzij een tip een vuurwerkopslag in de schuur van een woning op het spoor. Er werd in totaal 45 kilo vuurwerk gevonden, waaronder Shells en siervuurwerk. Het vuurwerk is vanwege het ontploffingsgevaar via een specialistische dienst afgevoerd. De politie heeft tegen de 29-jarige bewoner een proces-verbaal opgemaakt. Later die dag, om 21.50 uur, heeft een surveillerende agent op de Philipslaan een 16-jarige jongen uit Roosendaal op heterdaad aan kunnen houden. Hij had vermoedelijk een zelfgemaakte vuurwerkbom laten ontploffen. Deze jongen zal nog worden verhoord. 

Naast het melden van vuuwerkoverlast ontvangt de politie ook graag filmpjes om de zaken te kunnen onderzoeken. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief