KWF Roosendaal bedankt de heer en mevrouw Jongenelen voor hun inzet in de afgelopen 40 jaar. Vlnr: op de voorgrond de heer en mevrouw Jongenelen, daarachter Cees Sitters (secretaris KWF Roosendaal) en Astrid Aarts (KWF Roosendaal)
KWF Roosendaal bedankt de heer en mevrouw Jongenelen voor hun inzet in de afgelopen 40 jaar. Vlnr: op de voorgrond de heer en mevrouw Jongenelen, daarachter Cees Sitters (secretaris KWF Roosendaal) en Astrid Aarts (KWF Roosendaal) Foto: KWF Roosendaal

KWF Roosendaal bedankt de heer en mevrouw Jongenelen voor 40 jaar inzet

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De afgelopen 40 jaar waren de heer en mevrouw Jongenelen actief als wijkhoofd voor KWF Roosendaal. Samen verzorgden zij de collecte van de wijk Hulsdonk, een van de grootste wijken in Roosendaal met meer dan 20 collectanten.

Na veertig jaar gaan ze dit jaar stoppen. Astrid Aarts, voorzitter KWF Roosendaal, en Cees Sitters, secretaris KWF Roosendaal, zijn donderdag 16 augustus bij de heer en mevrouw Jongenelen op bezoek geweest om ze namens KWF te bedanken voor hun inzet. Als dank overhandigden zij een uniek tinnen collectebusje. En natuurlijk een grote bos bloemen.

Met weemoed denken de heer en mevrouw Jongenelen terug aan de tijd die ze in de collectes hebben gestoken. Mevrouw Jongenelen: “Er was een meneer in de wijk waar ik collecteerde, die woonde op vier hoog. Hij wilde niet dat ik naar boven moest lopen met de bus, wanneer ik aanbelde kwam hij voor me naar beneden. Die persoonlijke contacten met mensen, dat vond ik zo mooi.”

De voorbereidingen startten elk jaar in mei met het bellen van de collectanten, met de vraag of ze ook dit jaar weer wilden meedoen. Mevrouw Jongenelen besteedde veel tijd aan de contacten met de collectanten. Ook bij het ophalen van de volle collectebussen maakte ze met iedereen praatje.

KWF Roosendaal is de heer en mevrouw Jongenelen zeer dankbaar voor hun inzet al die jaren. “We zijn er trots op dat mensen in Roosendaal zoveel tijd in de collecte willen steken”. Het is een belangrijk doel, geld inzamelen voor onderzoek naar behandelmethoden tegen kanker. De ziekte kan ieder van ons treffen, dus dit onderzoek en ook de voorlichting over preventie is hard nodig. We hopen snel iemand te vinden die de werkzaamheden van de heer en mevrouw Jongenelen wil overnemen!” Aldus Astrid Aarts, voorzitter KWF Roosendaal.

Wil je wijkhoofd worden of collecteren? Meld je aan!

De KWF afdeling Roosendaal is op zoek naar nieuwe wijkhoofden voor het Centrum, Hulsdonken en Jagersberg. En we zoeken collectanten voor geheel Roosendaal maar dringend voor B-C Dijken, Centrum, Westrand, Bovendonk, Kroeven-Noord, Kroeven Zuid en Langdonk West.

De collecteweek is dit jaar van 2 t/m 8 september. Help je ons een paar uurtjes collecteren? Meld je aan bij Marjoleen Cools, tel. 0165-556087 of Cees Sitters, tel. 0165-571767.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief