Iris, trots op het podium.
Iris, trots op het podium. Foto: trainster Karin

Eremetaal voor Dynamo turnsters bij eerste kwalificatie wedstrijd

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend werd er in Panningen Limburg en in Woerden Zuid Holland de eerste kwalificatie wedstrijd voor de N2 en tweede divisie turnster van de A selectie van Dynamo Roosendaal geturnd. In deze categorieën moeten er kwalificatie wedstrijden geturnd worden voor plaatsing voor de landelijke competitie van de KNGU, en dit weekend was dus de eerste wedstrijd hiervan.

Zaterdagochtend begon in Panningen voor de pupillen 1 N2, Nikki Boeren en Jada Wessels. Er waren twee wedstrijden verdeeld over deze dag van deze categorie en Jada en Nikki mochten in de tweede wedstrijd turnen. Ze hebben een mooie stabiele wedstrijd geturnd en hebben in deze wedstrijd laten zien waar ze staan zo in het begin van het seizoen binnen deze categorie. Nikki scoorde het hoogste punt op vloer en Jada deed dit op rekstok, goed gewerkt meiden. Met een monster score van meer dan 54 punten mocht Nikki het goud omhangen en Jada met een prachtige 52 punten (twee punten meer dan de nummer drie) kreeg het zilver omgehangen. Op naar het Landelijke.

De trainsters gingen vanuit Limburg gelijk door naar het Utrechtse Woerden waar, de sinds kort bij de A Selectie van Dynamo Roosendaal aangesloten senior turnster, Renate Wijnbeek van ‘t Hof haar kwalificatie moest turnen. Omdat ze pas drie weken geleden overgestapt is naar Dynamo neemt ze deel aan de kwalificaties in een andere regio.

Ze weet hier een redelijk stabiele wedstrijd weg te zetten, is vooral tevreden over de balk en in regio Zuid-Holland neemt ze dan ook een mooie bronzen medaille mee naar het Brabantse Roosendaal. Op naar meer en nog iets beter zoals de trainsters zeggen.

Pupillen 2 N2

Zondag was het tijd voor de pupillen 2 N2 turnsters Dina, Bridget, Lilly, Iris en Sterre. Voor Iris werd het zeker een mooie wedstrijdmiddag. Ze had het tweede punt op brug én op vloer en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen door een super allround score. Goed geturnd Iris. Ook Lilly turnde zich in de top 3 op het toestel balk. Daarnaast kwam zij haar wedstrijd allround ook prima door na veel gemiste trainingen de afgelopen maanden. Ze heeft haar abonnement op de gipskamer hopelijk nu definitief opgezegd. Bridget nam, samen met nog een andere turnster, plaats 3 in beslag op brug. Voor een aantal turnsters was de wedstrijd erg wisselend. Ze deden het heel erg goed op brug, Dina turnde zichzelf daar zelfs naar het hoogste punt (14.85 pnt.), sprong en vloer waren oké maar aan balk moet zeker nog gewerkt worden.

Dina werd nog mooi 7e, Lilly 8e, Sterre 10e en Bridget 13e. Op naar de volgende kwalificatie om plaatsing voor de landelijke competitie af te dwingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief