Michael Thijs en Hans Lauwen ruilde van shirt.
Michael Thijs en Hans Lauwen ruilde van shirt. Foto: ingrid mol

Uniek shirtje richting Zeist

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De KNVB viert dit jaar dat het georganiseerde amateurvoetbal 130 jaar bestaat. De Nederlandse voetbalbond staat daarom dit seizoen stil bij de viering hiervan. Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt.

Als aandenken hoopt de KNVB dat de shirts een mooi plekje krijgen. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen Een waar collectors item dat hopelijk een mooie plaats in jullie kantine krijgt. Als aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven.

Shirtje ruilen
In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB in de komende maanden niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.
Vorige week was het de buurt aan de oudste zaalvoetbalvereniging van Roosendaal. Als ondersteunend bondslid reikte Michael Thijs het oranje shirt uit aan Hans Lauwen. De dames kwamen mee op de foto voordat zij moesten spelen. Bristol had zelf een uniek shirt laten maken met speciale tekst: #1 indoor soccer team in R.Daal since 1977.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief