Afbeelding
Foto: Familie de Nijs

Remco de Nijs: 'Onze kinderen nog te jong om helemaal los te laten in digitale wereld'

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZEGGE - In huize De Nijs op de Zeg zijn de regels duidelijk. Per dag mogen de kinderen Ruud (11) en Tess (9) niet langer dan twee uur op de computer. Voor sociale media gelden duidelijke regels al dan niet zichtbaar voor de kids. Ruud heeft sinds vorig jaar een mobieltje op zak, handig voor onderweg op de dagelijkse fietstocht naar ’t Palet, de basisschool in Rucphen. 

Het is schoolvakantie. 's Ochtends voetballen Ruud en een vriend buiten, nu spelen ze Jurrasic Park, een computerspel van Wii, en 's middags gaan ze naar een speeltuin in Roosendaal. Vader Remco De Nijs over het computergebruik. “Prima, als de tijd maar beperkt blijft met voldoende afwisseling, zoals beweging. Ruud gaat volgend schooljaar naar groep acht en je merkt dat de halve klas al actief is op Facebook, Instagram of Snapchat. Daar hebben wij wel wat moeite mee, maar ook daarvoor is een oplossing. Zo heeft zijn moeder Janneke zijn Instagram account op de privé modus gezet en is hij dus niet te zien voor mensen die hij niet kent. Ook volgen wij Ruud via de family- link waardoor we kunnen zien hoeveel tijd hij op zijn telefoon online is”. 

Volgens vader Remco kun je via apps erg veel zaken in de gaten houden, zoals locatiegegevens. “Ook kun je tijden instellen waarmee je bepaalt wanneer de telefoon actief is” legt hij uit. “We vinden onze kinderen nog te jong om ze helemaal los te laten in de digitale wereld, en zeker Tess die na de zomer naar groep zeven gaat. Tot nu toe hebben we hier alles goed in balans, hopelijk blijft dit zo”, besluit pa De Nijs met een lach.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief