gemeentehuis-rucphen-foto-monique-jansen
gemeentehuis-rucphen-foto-monique-jansen

Servicedienst gemeente Rucphen gaat werken met gebiedsteams

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - De afdeling buitendienst van de gemeente Rucphen werkt voortaan met drie gebiedsteams. "De politie en onze boa's werken al met een eigen gebied. Dat bevalt zo goed dat we ervoor hebben gekozen deze aanpak verder uit te rollen", vertelt wethouder René Lazeroms.

De buitendienst heeft ook een nieuwe naam gekregen: 'Servicedienst.' Van daaruit zijn drie gebiedsteams actief. Die bestaan uit één regisseur en twee of drie uitvoerende ambtenaren. De regisseurs staan in verbinding tussen de werkvoorbereiders en de uitvoerende medewerkers. Hij onderhoudt ook contacten met de aannemers, buurtpreventieteams en burgers.

De gebiedsteams controleren straatgewijs hun gebied en herstellen zo nodig ter plekke kapotte zaken in de openbare ruimte. Ook anticiperen zij op meldingen die binnenkomen. In totaal bestaan er drie gebieden waar de medewerkers actief zijn: Rucphen/Zegge, Sprundel/Schijf en Sint Willebrord.

Gemeentewerf

Een apart ondersteuningsteam draagt zorg voor het beheer van de gemeentewerf en het transport met de vrachtwagens. Zij staan in nauw contact met de gebiedsteams en kunnen snel in actie komen om bijvoorbeeld gedumpte meubelen op te ruimen of een gat in het wegberm te maken. Daarnaast is er nog één wijziging. De gemeente voert vanaf dit jaar de regie over het groenonderhoud. De WVS voert deze klussen vervolgens uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief