Afbeelding

Kandidaten gezocht voor Vrijwilligersprijzen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RUCPHEN - De gemeente Rucphen en stichting URVoice reiken donderdag 22 november weer de Vrijwilligersprijzen uit. Wethouder Laura Matthijssen-de Jong geeft de winnende vrijwilligersorganisatie dan een cheque van 500 euro: "Iedereen kan verenigingen en instellingen weer nomineren voor de Vrijwilligersprijzen."

Tijdens de bijeenkomst zijn er in totaal twee prijzen te vergeven. De gemeente zet de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar in het zonnetje. Voorgaande jaren wonnen onder meer Buurtschap Schijf, de buurtpreventieteams en het vrijwilligersteam dat het kerkhof in Zegge onderhoudt.

Rijk verenigingsleven

Volgens wethouder Matthijssen zijn er nog voldoende vrijwilligersorganisaties die in aanmerking komen voor de prijs. Alle dorpen beschikken over een rijk verenigingsleven. "We zijn heel bij dat zoveel mensen actief zijn voor clubs", geeft Matthijssen aan. De vele vrijwilligers zorgen er ook mede voor dat alle kernen leefbaar blijven. Zij stimuleren kinderen bijvoorbeeld om te sporten en helpen met activiteiten voor senioren. Organisaties nomineren kan tot 24 september via www.vrijwilligersrucphen.nl.

Jeugdvrijwilliger

Stichting URVoice zet jonge vrijwilligers in het zonnetje. Het gaat om jongeren van 13 tot 28 jaar oud. In tegenstelling tot de prijs voor organisaties is deze prijs voor een individuele vrijwilliger. Organisaties kunnen tieners en twintigers die zich inzetten voor het goede doel nomineren. Wie uitgeroepen wordt tot Jeugdvrijwilliger van het Jaar kan rekenen op een mooie prijs. URVoice geeft de winnaar een cheque van 250 euro. Een jeugdvrijwilliger nomineren kan via www.urvoice.nl.

Wensboom

Dit jaar komt in de ontvangsthal van het gemeentehuis ook weer een wensboom te staan. Die staat er in de maand oktober. Genomineerden mogen in deze boom een wens hangen. "Dit mag een wens zijn voor de eigen organisatie, maar ook voor een ander. De wens moet wel ten goede komen aan de inwoners", vertelt Matthijssen. De wensboom is een initiatief van Rotary Halderberge-Seppe. Hiermee wil de Rotary een mooie bijdrage leveren aan het maatschappelijk leven in de gemeente Rucphen.

Uitnodiging

De genomineerden ontvangen voor de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen een uitnodiging. De avond kent weer een feestelijk programma. Voorgaande jaren vonden er ook workshops plaats voor de aanwezige vrijwilligers. Onder belangstelling van alle aanwezigen worden de prijzen aan het eind van de avond uitgereikt. "Voor ons weer een mooie gelegenheid om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten", besluit Matthijssen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief