Bezoekers kunnen tijdens de braderie terecht op andere terrassen in Sint Willebrord. FOTO CORINE ROKS
Bezoekers kunnen tijdens de braderie terecht op andere terrassen in Sint Willebrord. FOTO CORINE ROKS

Rood-Wit niet welkom met feesttent op braderie

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

SINT WILLEBRORD – De activiteitencommissie van voetbalclub Rood-Wit staat dit weekend niet met een feesttent en terras op de braderie van Sint Willebrord. Willebrord Promotion –de organisatie- heeft de club dit jaar geen toestemming gegeven voor de deelname aan de festiviteiten op zaterdag 1 en zondag 2 september.

De leden van de commissie betreuren het besluit. Hiermee komt een einde aan een jarenlange traditie van de club. Het besluit van de organisatie heeft onder meer te maken met het veroorzaken van geluidsoverlast. "Een plaatselijke ondernemer had blijkbaar met zijn stand hinder van ons tijdens de laatste braderie. Iets wat ons bevreemd aangezien wij als Rood-Wit altijd open staan voor een open dialoog met ondernemers en omgeving", meldt de commissie. Volgens hen had deze discussie eigenlijk met ondernemersvereniging Willebrord Promotion moeten worden gevoerd als organisatie van de braderie. Die bepaalt namelijk de indeling van de jaarmarkt.

Wisselende locaties

De afgelopen jaren stond de feesttent steeds op een andere locatie. Volgens Rood-Wit ging dat altijd in goed overleg. Vorig jaar stond de club bij woonzorgcentrum Heidestede. Dat beviel goed. De bewoners en het personeel wisten de komst van de voetbalvereniging erg te waarderen. Zo mocht de commissie ook gebruik maken van de energie- en watervoorziening. De leden van de commissie vinden het erg jammer dat ze dit jaar niet kunnen uitpakken op de braderie. De inkomsten van de feesttent en het terras werden namelijk gebruikt voor de jeugdleden van Rood-Wit: "Feit dat we niet welkom zijn, gaat ons echt aan het hart." Volgens hen had de oplossing gelegen in een andere locatie.

Regels

Zo simpel ligt het volgens Willebrord Promotion niet. Het bestuur wil niet in detail treden, maar er waren meer redenen om de feesttent en het terras dit jaar te weren: "Er zijn meer zaken voorgevallen. Als organisatie moeten we aan veel regels voldoen en er zijn mensen die zich daar niet aan houden. De veiligheid moet ten allen tijden worden gewaarborgd. Daarom hebben we dit besluit moeten nemen om daarmee een grens te stellen." De ondernemersvereniging benadrukt alle verenigingen een warm hart toe te dragen: "Alle clubs uit Sint Willebrord zijn welkom met een kraam." Dat geldt ook voor Rood-Wit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief