Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Berging achter Sprundelse woning vat vlam

Door: Guus Arnouts Algemeen

SPRUNDEL - Maandagavond vatte een berging achter een woning aan het Binnenhof vlam. Het is nog niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wel is er voorafgaand of tijdens de brand een burenruzie ontstaan. Die is volgens getuigen nogal uit de hand gelopen.

Terwijl de brandweer de brand bluste, werd één van de bewoners geboeid meegenomen door agenten. Volgens de politie zei de man dat hij de aanstichters van de man wel even zelf zou aanpakken. "De agenten probeerden hem tot rede te brengen, maar de man was hier niet vatbaar voor. Op een gegeven moment ontstond zelfs een handgemeen tussen hem en de agenten", zo valt te lezen in een politiebericht.

Weggevoerd
Hierop is de man meegenomen naar het politiebureau waar hij vandaag gehoord wordt. Een betrokken agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De berging heeft door de brand flinke (rook)schade opgelopen. Mogelijk kan brandstichting de oorzaak zijn, aldus de brandweer. Ook de politie gaat de oorzaak van de brand onderzoeken. 

Half jaar eerder
In maart dit jaar is er ook al eens een busje bij dezelfde woning in vlammen opgegaan. Ook toen waren er geruchten omtrent een burenruzie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief