Weinig mensen zien het zitten dat de St. Janstraat weer op de schop gaat.
Weinig mensen zien het zitten dat de St. Janstraat weer op de schop gaat. Foto: Monique Jansen

Reconstructie St. Janstraat vergt lange adem

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

SPRUNDEL - De gemeente Rucphen laat onderzoek doen naar de kwaliteit van de opgeleverde bestrating van de St. Janstraat in Sprundel tussen de Schuurkerkstraat en de Bredasebaan. Het lijkt er namelijk op dat het werk aan de straat niet goed is uitgevoerd.

Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van PvdA-fractieleider Ad Jongenelis. Hij vroeg zich af wat nu de stand van zaken is. De PvdA'er gaf aan graag inzicht te willen in het rapport over de herinrichting van de St. Janstraat.

Onderhandelingen

Het college laat weten dat er geen rapport is opgesteld, maar dat er wel onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de kwaliteit van de bestratingswerkzaamheden: "Op basis van de resultaten van dit onderzoek worden momenteel gesprekken en onderhandelingen gevoerd met de aannemer. Zodra hieromtrent overeenstemming is bereikt zal inzage worden gegeven in de resultaten van het onderzoek en de gemaakte afspraken over de verdere aanpak van de eerste fase van de St. Janstraat."

Niet van een leien dakje

De werkzaamheden aan de St. Janstraat begonnen in 2016, maar de opknapbeurt van de straat is nooit echt van een leien dakje gaan. Vorig jaar werd de reconstructie zelfs stilgelegd, omdat de kwaliteit van de bestrating te wensen overliet. Zo bleken stoepen te hoog te liggen en waren er te weinig rode klinkers voor het fietspad. Die werden opgevuld met grijze stenen. De aannemer liet een herstelplan opstellen. Na goedkeuring van de gemeente gingen de medewerkers weer aan de slag.

Weer omrijden

Bewoners en ondernemers in Sprundel zijn bezorgd over de voortgang van de werkzaamheden in de St. Janstraat: de hoofdweg van het dorp. Zij hebben geruime tijd om moeten rijden wat zorgde voor extra reistijd. De meeste winkels, waaronder de enige supermarkt van het dorp zijn gevestigd in deze straat. Weinig mensen zien het zitten dat de St. Janstraat weer op de schop gaat om de bestrating opnieuw op orde te brengen.

Aanvullingen

Het gemeentebestuur meldt nog geen uitspraken te kunnen doen over de aanvang van de aanvullende werkzaamheden in de St. Janstraat. Dat kan pas als de resultaten van de onderhandelingen gereed zijn. Naar verwachting kan het college eind september opheldering geven. Overigens moet nog een stuk van de St. Janstraat worden aangepakt. Op het terrein van de oude Meubeltrend worden momenteel nieuwe huizen gebouwd. Dat stuk weg is nog overgeslagen bij de werkzaamheden om te voorkomen dat zwaar vrachtverkeer het nieuwe wegdek kapot zou rijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief