Afbeelding
Foto: Politie

Ruim vijftig kilo zwaar vuurwerk van de straat gehaald

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

THOLEN - In de gemeente Tholen is afgelopen week 26 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het basisteam Roosendaal ging twee dagen op pad met het Flexteam de Markiezaten en daarbij bezochten ze 21 adressen. Deze adressen waren verdeeld over beide teamgebieden en daarbij werd dus ook Tholen bezocht.

"Wij hadden informatie gekregen dat hier illegaal vuurwerk opgeslagen lag", meldt de politie. En dat klopt, want in totaal werd er 52 kilo vuurwerk aangetroffen. "Dit was hoofdzakelijk erg zwaar vuurwerk, zoals cobra's en shells." De tijd van het jaar maakt het weer dat de politie extra aandacht geeft aan het bezit en gebruik van illegaal vuurwerk. "Er zijn de afgelopen tijd al veel overlast meldingen binnen gekomen van harde knallen. Gelukkig melden mensen ook vaak wie het afsteekt en zo komen we aan adressen waar mogelijk illegaal vuurwerk ligt."

Uiteindelijk werd er in Bergen op Zoom 8 kilo illegaal vuurwerk meegenomen en zes noodsein middelen. In Steenbergen werd drie kilo aangetroffen, in Tholen 26 kilo, in Halderberge 10 kilo en in Moerdijk 5 kilo.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief