Afbeelding
Foto: Morguefile

Nog steeds niet alle nabestaanden gevonden van graven in Stavenisse

Door: Vera de Geus algemeen

STAVENISSE - De gemeente Tholen is al sinds oktober vorig jaar op zoek naar rechthebbenden van graven op de begraafplaatsen in Stavenisse. Van een aantal graven is, door bijvoorbeeld verhuizing of overlijden, zijn deze niet bekend. Tholen wil de administratie rondom de graven op orde brengen en hoopt daarom in contact te komen met eventuele nabestaanden. Nog steeds zijn niet van alle graven de rechthebbenden gevonden en daarom gaat de gemeente nu stickers plakken op de graven. 

De rechthebbenden van graven in Stavenisse waarvan de rechten zijn verlopen en die achterhaald kunnen worden, kregen een brief van de gemeente. "Een deel van de rechthebbenden kan echter niet worden achterhaald, bijvoorbeeld door verhuizing of overlijden", zo legt het gemeentebestuur uit. "Om deze graven van een nieuwe rechthebbende te kunnen voorzien, worden deze betreffende gedenktekens gemarkeerd met een sticker met de tekst: "Contact gezocht - Zie publicatiebord". "Het aantal belanghebbenden dat zich tot nu toe heeft gemeld, is beperkt. Om toch met zoveel mogelijk belanghebbenden in contact te komen, staat op de gemeentelijke website een namenlijst van graven van overledenen die momenteel geen rechthebbende hebben", aldus de gemeente.

AfstandIn sommige gevallen is al duidelijk dat de graven geruimd gaan worden. Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: "Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord". Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden", aldus de gemeente die op deze manier zorgvuldig met het ruimen van graven wil omspringen. De gemeente geeft aan dat nabestaanden, een jaar de tijd hebben om te reageren. "Als we na één jaar geen aanmeldingen voor een graf hebben gekregen, dan wordt de grafbedekking verwijderd.", zegt men.


Gedenktekens van graven waarvan afstand is gedaan van de rechten worden voorzien van een andere kleur sticker met de tekst: "Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd. Zie publicatiebord". Eventuele andere belanghebbenden kunnen zich dan nog melden.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief