Leerlingen en senioren spelen bingo tijdens optocht Grôôt Pesôôt
Leerlingen en senioren spelen bingo tijdens optocht Grôôt Pesôôt Foto: Leonie Jansen

Basisschool Sint Anthonius en seniorenvereniging Oud-Vossemeer 'maeken d'r saemen wèrk van'

Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Een gemêleerd gezelschap trok zaterdag door de straten van Grôôt Pesôôt. De leerlingen van basisschool Sint Anthonius en de senioren van de seniorenvereniging sloegen de handen ineen om er ‘SAEMEN wèrk van te maeken’.

De start voor deze samenwerking werd al eerder gemaakt toen de vereniging als publiek mocht genieten van de kerstmusical van de Sint Anthoniusschool, die door alle leerlingen werd gespeeld in de Vossenkuil.

Vanuit dat initiatief werd nagedacht over de komende carnaval. Het idee was snel geboren en de rollators werden de school ingereden om versierd te worden of zoals de leerlingen het noemen: om de rollators op te pimpen. Zaterdag liepen de senioren verkleed als kinderen en de kinderen mèt rollator liepen mee als senior. Ondertussen werd er bingo gespeeld met het publiek. De hele club won hiermee de tweede prijs èn de Boer Neuze Pries.

De samenwerking is pril, maar vanuit beide partijen wordt de meerwaarde van deze maatschappelijke samenwerking zeer gewaardeerd.

De huifkar rijdt mee!
Afbeelding
Leerlingen van Sint Anthonius zijn klaar voor de optocht!
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief