De 17-jarige Shivani Isrie uit Sint-Maartensdijk is één van de twaalf finalisten.
De 17-jarige Shivani Isrie uit Sint-Maartensdijk is één van de twaalf finalisten.

Beeldschone Shivani uit Smerdiek in finale van Miss India Holland

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - De 17-jarige Shivani Isrie uit Sint-Maartensdijk is één van de twaalf finalisten die 11 april strijdt om de felbegeerde titel: Miss India Holland.De knappe Shivani werd gescout toen zij afgelopen zomer op een festival was. Sindsdien traint zij iedere zondag voor de finale.

Shivani werd geboren in Den Haag als jongste van het gezin. Toen Shivani 1 jaar was verhuisde het gezin met de twee oudere broers van Shivani naar Smerdiek. Shivani haar ouders wilden een veiligere plek voor hun kinderen om op te groeien. Shivani groeide op tot een prachtige tiener, iets wat niet onopgemerkt bleef.

Festival

Toen zij in de zomer van 2019 samen met haar ouders naar een festival in Den-Haag was, werd zij aangesproken door een vrouw van de organisatie van Miss India Holland. Shivani vertelt hierover:" Er kwam een vrouw naar mij toe die heel lief aan mij vroeg hoe oud ik was. Ik antwoordde dat ik pas zestien was."De vrouw bleek een scout te zijn van Miss India Holland en deze dag dus op zoek te zijn naar nieuwe modellen. Helaas bleek Shivani nog te jong want voor deelname moet je 18 jaar zijn. Toen Shivani verder liep werd ze vervolgens nog drie keer aangesproken door verschillende scouts van Miss India Holland. Shivani grapte toen nog tegen haar moeder: "Als ze mij nu nog een keer aanspreken doe ik gewoon mee."

Puur natuur

Niet veel later sprak Miss India Holland 2019 Shivani aan. Zij vroeg Shivani mee te lopen naar hun stand. Daar kreeg Shivani te horen dat men graag een uitzondering wilde maken voor haar leeftijd. Ze wilde graag dat Shivani meedeed met de verkiezing. Shivani schreef zich in en deed in oktober 2019 mee met de voorselectie. Met succes, op 11 april staat zij in de finale van Miss India Holland 2020. Mocht zij de kroon winnen dan kan zij meedoen aan internationale wedstrijden. Het allerbelangrijkste bij de verkiezing van Miss India Holland is het lachen. De organisatie is niet op zoek naar meisjes die helemaal opgetut zijn maar zoekt meer naar meisjes die gewoon puur natuur zijn. Nepnagels, haarextensions, nepwimpers, het is allemaal niet nodig. Een mooie lach en een natuurlijke houding zijn het belangrijkst. Uiteraard worden de dames wel een beetje in de make-up gezet.

Puur

Op dit moment bestaat het leven van Shivani voornamelijk uit leren, sporten en trainen voor de finales. Iedere zondag is zij te vinden in Den Haag voor de trainingen. Ze leert er onder andere te lopen op de catwalk en hoe ze het mooist kan lachen. Miss India Holland wordt sinds 2003 georganiseerd en gaat uit van het puurste van de mens zelf. Eén van de doelen van de Miss India Holland Verkiezing is om de Hindoestaanse jonge dames een podium te bieden om zich te profileren en te presenteren.

Geloof

Ook al is Shivani geboren in Nederland, ze is een echte Hindoestaanse. Het Hindoestaanse geloof krijgt zij van huis uit mee maar buiten familie om kende zij tot nu toe eigenlijk weinig Hindoestaanse. Dat vindt Shivani dan ook zo leuk van de verkiezing. Ze staat in nauw contact met de andere deelnemers en krijgt hierdoor veel verhalen over de Hindoestaanse cultuur te horen. Shivani is blij met de kans die ze heeft gekregen. Als Shivani zich na 11 april Miss India Holland zou mogen noemen, zal ze zeker internationaal gaan. "Het is een kans die ik met beiden handen aan zou grijpen. Ik vind altijd dat je moet doen wat je zelf wilt", aldus Shivani. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief