Afbeelding

Bravis verwacht geen problemen voor Tholen door verlaagde snelheid

Door: Vera de Geus

THOLEN - Bravis verwacht geen of een marginaal effect van de aanpassing van de maximumsnelheid op de bereikbaarheid van de Bulkenaar. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Bovendien is het natuurlijk zo dat als er al een effect optreedt voor de aanrijtijden, dan is dat een effect wat zich in heel het land zal voordoen en niet alleen op onze toekomstige locatie de Bulkenaar." Hiermee reageert ze op zorgen in met name Sint Annaland en Stavenisse over de aanrijtijd nu de toegestane snelheid op de snelweg verlaagd is van 130 naar 100 km/u. 

Verder wijst ze erop dat voor spoedvervoer per ambulance andere snelheidslimieten gelden dan voor gewone weggebruikers. "Een ambulance mag 40 km harder rijden dan de toegestane snelheidslimiet. Voor snelwegen met een maximum snelheid van 130 km is dat dus nu 170 km (wat zelden voorkomt) en voor snelwegen waar nu een km grens geldt van 100 km dus 140 km", zo zegt ze.

"Daarnaast is in de door het RIVM in maart 2019 uitgevoerde bereikbaarheidsanalyse berekend dat de gemiddelde ritduur naar de locatie de Bulkenaar voor zowel de SEH als de acute verloskunde circa 27 minuten bedraagt. Dit valt ruimschoots binnen de wettelijke norm van 45 minuten. Als er al een negatief effect zou optreden als gevolg van de wijziging van de maximumsnelheden (wat wij zoals eerder beschreven betwijfelen) zal dit dus een marginaal effect hebben."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief