Sportdorp Sint Philipsland ging eind 2015 van start. ARCHIEFFOTO
Sportdorp Sint Philipsland ging eind 2015 van start. ARCHIEFFOTO

Buurtsportcoaches brengen Tholen in beweging

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Inwoners meer laten bewegen en sporten, al dan niet in teamverband. Dat is een van de doelen van de gemeente Tholen voor 2020. Volgens het gemeentebestuur is Sportdorp Sint Philipsland een mooi voorbeeld en om die reden aan ook in de andere kernen buurtsportcoaches aan de slag om jong en oud in beweging te krijgen. Laagdrempelig, geen verplichtingen en vooral erg leuk!

DOOR VERA DE GEUS

Het doel van de buurtsportcoaches is om de inwoners van de gemeente Tholen in beweging te brengen, in de ruimste zin van het woord. Dit doen zij door het organiseren van sport- en beweegactiviteiten, maar ook door het organiseren van creatieve activiteiten. Zij werken daarbij samen met (sport)verenigingen die zich in willen zetten voor de gemeenschap. Dit gaat dit jaar nog meer vorm krijgen door per dorp mooie projecten en samenwerkingen op te zetten.

Leefbaarheid

"Sportdorp Sint Philipsland is hiervoor een mooi voorbeeld", zo zegt wethouder Frank Hommel. Sportdorp Sint Philipsland ging eind 2015 van start en sindsdien kunnen inwoners dankzij dit mooie initiatief regelmatig kennis maken met diverse sporten zonder direct lid te worden. Men wil namelijk vooral de leefbaarheid vergroten door middel van sport- en bewegingsactiviteiten. "Het is heel succesvol", zo weet Hommel. "De drie sportcoaches gaan nu ook in de andere dopen verbindingen leggen tussen verenigingen en scholen. We starten in september en dan allereerst in Oud-Vossemeer. We kiezen daarvoor, omdat daar al een aantal initiatieven beginnen te ontstaan. Daar willen we dan ook direct aanhaken."

Samenwerking

Hommel hoopt dat na Oud-Vossemeer ook de andere Thoolse dorpen in beweging komen en dat verschillende partijen elkaar nu al op gaan zoeken. "Het is heel stimulerend en inspirerend om te kijken hoe je samen kunt werken op dit vlak", aldus Hommel. "Die samenwerkingen willen we graag aanmoedigen", zo besluit hij. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief