Afbeelding

Zorgen bij PvdA over stageplaatsen in Zeeland

Door: Eugene de Kok Algemeen

THOLEN - Een aantal afdelingen van de PvdA in Zeeland maakt zich zorgen over de stageplaatsen in Zeeland. 

De mogelijkheden om stage te lopen zijn flink geslonken door de coronacrisis. Sinds maart zijn er vijftig procent minder plekken beschikbaar in vergelijking met vorig jaar. Gesloten leerwerkbedrijven en thuiswerken zijn de grootste boosdoeners. 

Vacatures

De PvdA-afdelingen in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland, Tholen en Veere hebben vragen gesteld aan de colleges van burgemeester en wethouders. De sociaal-democraten in Provinciale Staten en het waterschap hebben ook schriftelijke vragen gesteld. “We lezen dat het aantal vacatures voor stages afneemt. Van jongeren vangen we op dat ze zich zorgen maken of ze hun stage wel kunnen uitvoeren of afronden. Het is belangrijk dat jongeren, ook in deze moeilijke tijd, hun stages kunnen uitvoeren zodat zij hun studie kunnen afronden”, zegt het Goese raadslid Marco Eestermans.

Werkgevers

De PvdA wil dat de stageplaatsen bij de overheden blijven bestaan. Ook hoopt de partij dat de gemeenten, provincie en het waterschap in gesprek gaan met lokale werkgevers en het onderwijs over de stageplaatsen. “Het is voor zowel de jongeren als het Zeeuwse bedrijfsleven van belang dat studenten afstuderen en doorstromen naar werk”, zegt raadslid Tom Lievense in de gemeente Veere.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief