Afbeelding
Foto: Shutterstock

'Gratis' strandje langs keermiddel kost te veel geld

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen is niet op het aanbod ingegaan voor de aanleg van twee kleine strandjes bij het keermiddel. Het leek het mooi aanbod, maar het zou de gemeente in de praktijk toch aardig wat geld kosten.

De gemeente Tholen kreeg de kans links en rechts van het keermiddel in de haven van Tholen stad enkele strandjes aan te leggen. Het zou om een gratis aanbod van het waterschap gaan.

Particulier idee

Het gemeentebestuur geeft nu aan dat de vork anders in de steel zit. "Er is destijds overleg geweest met het waterschap over de aanleg van het keermiddel maar er is nooit een voorstel van het waterschap gedaan. Het betrof een particulier idee dat is voorgelegd aan de gemeente", zo verduidelijkt het college van B&W.

Kosten

De gemeente zegt destijds vriendelijk bedankt te hebben om een aantal redenen. Eentje ervan is de veiligheid. "Zwemmen in een haven is niet toegestaan." De tweede reden heeft betrekking op de waterkwaliteit met het oog op vervuild water en blauwalg. Daarnaast vreest de gemeente Tholen voor extra kosten voor het baggeren en ander onderhoud. De initiatiefnemer is inmiddels op de hoogte van het feit dat de gemeente vriendelijk bedankt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief