Ferdinand Grapperhaus is minister van Justitie en Veiligheid.
Ferdinand Grapperhaus is minister van Justitie en Veiligheid. Foto: Arenda Oomen

Minister van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezoekt dit najaar Zeeland. De hoofdthema's voor de Zeeuwse bestuurders zijn ondermijnende criminaliteit, voornamelijk in de havens, en de politiecapaciteit.

Een datum voor het werkbezoek moet nog geprikt worden, maar Zeeuwse bestuurders weten al wat ze met Grapperhaus willen bespreken, laat de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann donderdag weten. Zo is ondermijning een belangrijk onderwerp. 

Politieacademie

Ook vragen de Zeeuwen nogmaals aandacht voor de politiecapaciteit. "De politie is dunbemenst en dat kan zo niet jaren doorgaan." Daarnaast zal de realisatie van een politieacademie in Zeeland ter tafel komen. "Met een politieacademie kunnen politiemensen hier opgeleid worden en daarna ook in Zeeland aan het werk gaan. Dat zou fantastisch zijn. Nu zie je vaak dat Zeeuwen elders in het land de politieopleiding volgen en daarna niet meer terugkomen." 

Bergmann erkent dat Zeeland al langer aandacht vraagt voor deze onderwerpen. "Maar als ik de komst van een politieacademie niet reëel zou achten, zou het geen zin hebben om erover te praten."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief