Afbeelding

Erik Vroeg Op deed veel stoppogingen, maar is nu écht een ex-roker

Door: Vera de Geus Algemeen

De ervaringen van ‘stoppers’ lopen erg uiteen, maar het grootste gedeelte ervaart het afkicken als een gigantische opgave. De Thoolse Erik Vroeg Op weet daar alles van. Hij deed diverse stoppogingen, maar twee jaar geleden ging de knop écht om. “Ik rook helemaal niet meer. Ook geen sigaartjes.”

Erik is nu ruim ruim twee jaar geleden gestopt met roken. “Ik had al vaak eerdere pogingen gedaan, maar ik verviel dan toch weer in die slechte gewoonte. Ik begon dan weer met een sigaartje en rookte weer op feestjes. Ook kwam ik meer dan tien kilo aan waardoor ik het stoppen toch maar weer opgaf”, zo vertelt hij.

Bij de laatste keer dat hij stopte met roken was dat dus anders. “Ik rook helemaal niet meer. Ook geen sigaartjes. Ik ben met een personal trainer begonnen met sporten in maart 2019 en nu sport ik twee keer per week zelfstandig en eens in de week met een personal trainer”, zegt Erik die zich twee keer per week afbeult met bootcamp en daarnaast de energie vindt om per week ook nog eens twee keer te gaan hardlopen. “Binnenkort is mijn eerste echte run van 10 kilometer tijdens de vestingloop. Dit had ik nooit gekund met een peuk! Ik eet nu ook gezond waardoor ik me zoveel beter voel en dat terwijl ik bijna 56 ben! Het is nooit te laat zullen we maar zeggen.” Erik is momenteel niet bang dat hij het roken weer op zal pakken. “Het is al de derde keer dat ik stop, maar nu zorgt mijn gezonde levensstijl er in mijn ogen ook wel voor dat ik helemaal geen behoefte meer heb aan roken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief